Maaseik op achterstand in de finale

NLblokMaaseik

VoV, 04-05-2017. 6:18 uur. Na de twee vijfsetters en de 1-1 tussenstand in wedstrijden werd de derde wedstrijd in de finalereeks om de Belgische titel door Knack Roeselare in Maaseik met 1-3 gewonnen. Via de setstanden 16-25, 19-25, 25-22 en 26-28. En daarmee heeft Roeselare, met de thuiswedstrijd aanstaande vrijdag voor de boeg, de beste uitgangspositie voor het kampioenschap.

Maaseik kwam in de eerste set vlot op ruime achterstand. Via 4-11 werd het 12-20. Een haperende servepass voorkwam dat de thuisploeg een vuist kon maken en een succesvolle achtervolging kon inzetten. In de tweede set greep Roeselare na 6-8 het initiatief, bij 12-16 was het verschil al vier punten en bij 14-20 tekende het tweede setverlies zich voor Maaseik al duidelijk af. Dat werd met 19-25 niet veel later ook een feit.

Jelte Maan scoorde de 7-4 in de derde set via een midaanval, en Maaseik gaf daarna een goed vervolg aan het positieve setbegin. Roeselare knokte zich na 11-6 nog terug naar 15-13 en 18-17. Opnieuw was het Jelte Maan die belangrijke punten scoorde bij 20-18 en 21-19. Met 25-22 werd de wedstrijd met in ieder geval één set verlengd.

Maaseik koerste bij een 21-17 voorsprong op de vijfde set af, toen machtige opslagen van Roeselare de passing aan het wankelen bracht (21-20). Maaseik kwam op 23-20, maar bij 23-23 was de tiebreak ineens minder vanzelfsprekend. Roeselare kreeg matchpoint bij 23-24, 24-25, 25-26 en 26-27. Het Roeselare blok besliste de wedstrijd.

Jelte Maan scoorde 18 keer, Rob Bonte had 2 keer succes. Hij stond in de derde en vierde set in de basis, na een invalbeurt in de tweede.