Vizier op volleybal

 

Derde zege op rij voor DePartyshop.nl VIVES

VoV, 09-10-2022. 20:07 uur. Na zeges op Spaarnestad en Donki Sjot, was Inter Rijswijk de volgende ploeg die door DePartyshop.nl VIVES aan de zegekar werd gebonden. De sterk geconcentreerd spelende IJsselsteiners wonnen overtuigend met 3-0 (25-20, 25-22 en 25-23) van de gasten uit Rijswijk.

In een wederom goed gevulde IJsselhal speelde DePartyshop.nl VIVES afgelopen zaterdag zijn tweede thuiswedstrijd in de Topdivisie. Na zeges op laagvlieger Spaarnestad en middenmoter Donki Sjot, kon VIVES haar borst natmaken tegen een vaste waarde in de (sub)top van de Topdivisie: Inter Rijswijk, dat in seizoen 2017/2018 nog uitkwam in de Eredivisie.

Met de gedachte “never change a winning team” stuurde Kasper Langendoen hetzelfde zevental als de afgelopen twee gewonnen wedstrijden het veld in. Echter, door de onervarenheid van gelegenheidsassistent-trainer Alec Murk (vanwege een blessure was hij niet inzetbaar), werd het opstellingsbriefje verkeerd ingeleverd. Het was niet de eerste keer dat dit gebeurde, want vorig jaar overkwam assistent Marnix Bunnik dit ook al.

Desalniettemin startte Sjoerd Hoogendoorn, Jacco Hoogendoorn, Mitchel van Kesteren, Niels Bakker, Peter Houwink, Joël van der Schans en Jordy Streng de wedstrijd. Met de ervaring van vorig jaar hoe deze opstelling te bespelen, kwam VIVES na wat onwennigheid in de volgorde van de passopstelling gedurende de eerste paar punten al snel goed in haar ritme.

De passlijn had de service van de gasten uit Rijswijk goed onder controle waardoor het side-out percentage hoog lag. Vanaf de servicelijn wist VIVES de passlijn van Rijswijk steeds meer te ontregelen waardoor het langzaam uitliep op de bezoekers. Met een stevige eindsprint stond er uiteindelijk een stand van 25-20 op het scorebord.

De tweede set begon VIVES op dezelfde wijze als dat het de eerste set gespeeld had. De passlijn had de service van Inter Rijswijk volledig onder controle waardoor er veel vanuit de side-out gescoord kon worden. Dit deed VIVES beter dan Inter Rijswijk waar de bezoekers, en in het bijzonder de Rijswijkse libero, veel moeite had om de service van VIVES onder controle te krijgen. Halverwege de set wist Inter Rijswijk toch een serviceserie neer te zetten waardoor het gat dat VIVES geslagen had kon worden ingelopen. Maar onder aanvoering van een sterk scorende Sjoerd Hoogendoorn werd de eindsprint ingezet waardoor VIVES de set met 25-22 naar zich toe wist te trekken.

Waar VIVES de eerste twee sets goed gefocust en geconcentreerd speelde, waren de mannen dit aan het begin van de derde set een beetje kwijt. Ingeleid door een foutieve beslissing van de eerste scheidsrechter, die een duidelijke uit-bal van Inter Rijswijk toch in gaf, richtte VIVES haar energie meer richting het arbitrale duo dan op het eigen spel, waardoor Inter Rijswijk een gat van drie punten wist te slaan. VIVES was echter op tijd bij de les, bleef een goed side-out spel spelen en kwam nog voor de ‘bigpoints’ langszij. Op de service van de ingevallen Dion Tjon-A-Man werd het definitieve gat geslagen aan het eind van de derde set, waarna het tweede matchpoint door Sjoerd Hoogendoorn werd benut.

Zo haalt VIVES als debutant in de Topdivisie haar derde overwinning op rij en overtreft het vooralsnog alle verwachtingen. Met 9 punten uit 3 wedstrijden bestrijkt het de tweede plaats achter de reserves van Sliedrecht Sport die een beter set saldo hebben.

Volgende week zaterdag reizen de mannen af naar Oostzaan waar het om 18:00 spelen tegen Compaen, die momenteel de zesde plek op de ranglijst innemen met 5 punten uit 3 wedstrijden.

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Joël van der Schans, VIVES heren 1.