Vizier op volleybal

 

DeVoKo D1: Illusie armer, gewoon doorgaan

DeVoKo1617d1

VoV, 18-11-2016. 4:21 uur. Dat het moeilijk zou worden na het uitvallen van diagonaal Wieke Brons en spelverdeelster Marlon Stevelink was vanaf het gebeurde duidelijk. Toch bleven steeds bij onze eerdere tegenstanders in de buurt.  De stand op de ranglijst was daarbij geen reden voor de meiden om er volle bak tegen aan te gaan. Zo werden de thuiswedstrijden tegen PDK en Utrecht nipt verloren.

Afgelopen weekend was de belangrijk uitwedstrijd tegen Sudosa / Desto in Assen. Gedurende de trainingen in de week vooraf waren er volop afspraken gemaakt. Niemand wilde meer meemaken wat er tijdens het bekertoernooi was gebeurd.

We begonnen de wedstrijd voortvarend en kwamen op een lichte voorsprong. Deze wisten we vast te houden tot 17-15 voor. Vervolgens kregen we last van de bibbers en ging het of fout in de pass, serie ballen net over het net, of in de aanval, recht in het blok of in de opslag, uit of in het net.

Sudosa / Desto stond sterk te serveren, DeVoKo wachtte af. De punten vielen als rijpe appelen. Daar hoort ook een tegenstrijdige call van een lijnrechter op een driemeter aanval van Laura bij. Tja, als je in de hoek zit waar de klappen vallen, is het moeilijk om er uit te komen. De ploeg uit Assen kreeg steeds meer vertrouwen. Het gevolg was dat we de 1e set op de stand 17-17 verloren en eigenlijk ook de wedstrijd. De 2e en 3e set waren niet meer dan een verplicht nummer, waarbij we verregaand door het ijs zakten. Het werd de slechtste wedstrijd tot nu toe.

Zaterdagmiddag komt Seesing Personeel Orion op bezoek in de Dorper Esch. Hun superweekend van vorige week, zondag wedstrijd samen met heren 1, werd door Utrecht verpest. Het gevolg was een 1-3 nederlaag. Ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo deed het goed tegen vv Utrecht. Dus waarom niet.

Het kan dus een interessante wedstrijd worden. De thuisploeg heeft met zichzelf afgesproken er iedere week opnieuw voor te gaan. Iedere week een stukje beter. Daar waar het kwaliteitsverschil afgelopen week zichtbaar werd aangetoond, gaan we opnieuw de strijd aan.

Als het dan toch moet, gaat het maar strijdend. Iedere week zijn er kansen. Iedere week willen we in ieder geval het gevoel hebben er alles aan gedaan te hebben. Dat vraagt veel. Blessures helpen daar niet bij. Hopelijk is Britt Roeleveld zaterdag beschikbaar. Ook Loes Hassink is weer van de partij, net als Maud Hulsbeek.

Concentratie, lef en gewoon doen zijn de steekwoorden waar we het mee moeten doen. We doen er alles aan om ons thuispubliek een mooie wedstrijd laten zien. als we daar punten mee pakken, zou dat mooi zijn. Het plezier en de succesbeleving zijn onze uitdagingen waar we de strijd mee aan gaan. Om 20.30 uur weten we meer. Geniet er van.

gh @ Vizier op Volleybal. Voorbeschouwing van Henk Goor, trainer coach DeVoKo.