Vizier op volleybal

 

School Stars Volleyball in Zaanstad

Schooltalenten

VoV, 18-11-2016. 4:13 uur. Eind oktober is het School Stars Volleyball project van start gegaan. Na clinics in een aantal brugklassen van het St. Michael College, Zaanlands Lyceum, Pascalcollege en Trias VMBO zijn er acht teams gevormd met de verborgen volleybaltalenten van de scholen. Op vrijdag 16 december wordt er een eindtoernooi gespeeld in het nieuwe topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan.

Het School Stars Volleyball project is een vervolg op de volleybalweek die is begonnen met het succesvolle EK kwalificatie toernooi eind september. Het doel van het project is om het volleybal in de Zaanstreek in de breedte te ontwikkelen en onbekend talent te ontdekken. Het project is onderdeel van de initiatieven die zijn gevat in een convenant tussen de Nevobo en de gemeente Zaanstad.

De organisatie van dit project – in handen van Ingerlise Kooijman (speelster bij Zaanstad Dames 1) en Vincent Pirovano (trainer – coach Zaanstad Heren 1) – wil door middel van clinics de brugklassen uitgebreid kennis laten maken met het volleybal. De clinics, gegeven door spelers en trainers van Volleybalvereniging Zaanstad, zijn een groot succes. Zowel de leerlingen als trainers zijn er erg enthousiast.

Uit de brugklassen zijn een aantal leerlingen gekozen die de komende weken als team gaan trainen. Zij spelen op vrijdag 16 december van 13.00 tot 17.00 uur een toernooi tegen elkaar in topsportcentrum De Koog. De meest talentvolle spelers/speelster worden uitgenodigd om gedurende één seizoen mee te trainen met de Rabobank Volleybalschool.

Ook een keer meetrainen om te ontdekken of je volleybal leuk vindt? Kijk op www.vvzaanstad.nl  of mail naar jeugd@vvzaanstad.nl  of tc@vvzaanstad.nl  om te informeren naar de mogelijkheden!

gh @ Vizier op Volleybal. Persbericht en foto VV Zaanstad