DeVoKo D1 pakt wederom een punt

VoV, 15-03-2018. 6:45 uur. Na een lange pauze (de laatste wedstrijd was 10 februari) moesten de dames van TiMaX/DeVoKo afgelopen zaterdag aantreden tegen Dash uit Vorden. Het verschil in de stand was niet alleen groot (Dash staat 6e en DeVoKo 12e) maar ook in lengte en postuur was het verschil goed zichtbaar. Tijdens de wedstrijd was dit ook goed te zien. Waar DeVoKo met ontzettend veel energie moet spelen om de punten binnen te halen oogt dit bij Dash allemaal een stuk eenvoudiger, daarbij kan lengte wel helpen. Dat de DeVoKo dames toch de 1e set wisten te winnen geeft aan dat er met volle wilskracht en energie gespeeld wordt, maar dat dit niet de hele wedstrijd is vast te houden.

Zoals de laatste tijd gebruikelijk startte coach Paul op de Weegh met Britt Roelveld en Amke Blokhuis op mid, Jenne Morsink en Merle Roetenberg als passer-loper, Fleur Blokhuis als spelverdeelster, zus Iris als Libero en Jette Blokhuis op de diagonaal positie.

De oefenwedstrijd van afgelopen donderdag tegen Wevo lag nog vers in het geheugen bij de dames, ze zouden nu laten zien dat het ook anders kan. Dat lieten ze ook zien. Er werd geknokt voor elke bal en er werden veel lange rally’s gespeeld. Het lukte Dash wel om een klein gaatje te slaan (9-5), maar DeVoKo kwam ook weer terug (9-9) Dash wist weer uit te lopen naar 17-13, maar bij 21-21 was de stand weer gelijk. Door een goede pass aan de DeVoKo kant kon de spelverdeelster de mids goed aanspelen. Zowel Amke als Britt wisten dan ook regelmatig te scoren. Ook aan de buitenkant wisten Merle en Jenne een paar keer goed te scoren en op diagonaal was het Jette die met een paar “lepe” balen ook bijdroeg aan de winst in de 1e set.  Want na de 21-21 ging het gelijk op tot aan 23-23. Daarna scoorde DeVoKo twee keer achter elkaar. Dit was de eerste keer in de set dat ze twee punten voorstonden en dat deden ze op het juiste moment.

In de 2e set startte Paul met dezelfde zeven dames. De dames begonnen voortvarend en kwamen met 3-0 voor. Dash begon daarna met meer druk en sneller te spelen. De 1e set, die veel energie had gekost, eiste zijn tol. Het was lastig voor de DeVoKo dames om de aansluiting te houden. Dash liep via 8-5 uit naar 14-9. Toen DeVoKo daarna nog een paar ballen liet lopen was het snel gebeurd en won Dash de set met 25-13.

De 3e set, waar Pien Baalhuis in de plaats kwam voor Fleur Blokhuis en Joanne Brilhuis voor Jette Blokhuis, was een kopie van de 2e set. Joanne scoorde met een prachtig blok het 1e punt, maar dat was het dan ook wel. De pass liep niet en de dames oogden vermoeid. Aan de kant werd druk overlegd wat te doen. Deze set maar rustig uitspelen en in de 4e set nog een keer alles geven. Dash won de 3e set met 25-9.

In de 4e set was de opdracht duidelijk. Met dezelfde zeven als in de 1e set nog een keer alles geven. Die opdracht werd goed uitgevoerd. Ook nu lukte het Dash om een paar keer een voorsprong te nemen (10-6 en 17-12) maar de DeVoKo dames gaven zich niet gewonnen en knokte zich telkens weer terug. Bij een stand van 22-19 was het “gaatje” nog maar drie punten, maar was de tank leeg bij de dames. Een 2e stunt en set winst zat er niet in en Dash won de set met 25-19.

Door dit ene puntje staan de dames samen met de Bevers op de laatste plaats met 20 punten. Het gat met de nummer 10 (Rivo Rijssen) is maar 3 punten, dus er zijn nog volop kansen. Aanstaande zaterdag is er een uitwedstrijd in en tegen Zwolle. De eerstvolgende thuiswedstrijd is weer op 7 april.

gh @ VoV, verslag van Vincent Blokhuis, manager DeVoKo D1. Foto via DeVoKo.