Regio Zwolle mist kans om te stunten

VoV, 15-03-2018. 6:38 uur. Regio Zwolle Volleybal en VC Sneek vochten gisteravond in Sneek een zware vijfsetter met elkaar uit. Vier van de vijf sets eindigden met twee punten verschil, waaruit wel blijkt dat de team in ieder geval scorend erg aan elkaar gewaagd waren.

Zwolle miste met een 1-2 voorsprong in sets de kans om de kampioenspoule weer de nodige spanning in de strijd om de tweede plaats mee te geven. Via de setstanden 21-25, 25-23 en 26-28 had de ploeg van Wilfried Groothuis zich naar een 1-2 voorsprong gespeeld.  De eindfases in de vierde en vijfde set waren spannend, eerst miste Zwolle de kans om met drie punten uit Friesland te vertrekken (25-23 verlies) en vervolgens ook de kans om in ieder geval één puntje op Sneek in te lopen. De tiebreak ging met 18-16 naar de thuisploeg.

Teams stonden 115 wedstrijdminuten tegenover elkaar, Sneek kreeg 115 punten bijgeschreven en Zwolle had er aan het eind ook 115. Meer evenwicht kan er niet zijn. Beide ploegen hadden gelijk gespeeld tegen de klok, maar wel gewonnen / verloren van de tegenstander.

De stand in de kampioenspoule is nu Sliedrecht 4-17, Sneek 5-13, Alterno 4-9, Eurosped 5-9. Zwolle 5-7 en Set-up 5-2.