DeVoKo D1 snoept koploper punt af

VoV, 05-02-2018. 6:10 uur. Het teamfeest van TiMaX / DeVoKo dames 1 van afgelopen zaterdag was extra uitbundig omdat het die middag ervoor gelukt was om koploper Krekkers uit Harbrinkhoek een puntje af te snoepen. Dat, naast goed volleybal, de dames ook weten hoe ze feest moeten vieren werd zaterdagavond wel duidelijk. De bijgevoegde foto onderstreept dit nog een keer. Met de teamspirit zit het dus wel goed.

Dat DeVoKo de 3e set kon winnen was mede te danken aan het niet opgegeven en het knokken voor elke bal. In de thuiswedstrijd moest destijds de 4e set afgestaan worden met 24-26 nu trok DeVoKo de 3e set naar zich toe door deze met 26-28 te winnen.

Opmerkelijk in deze wedstrijd was het goede spel van Joanne Brilhuis. Net 14 geworden, mocht ze de hele wedstrijd spelen omdat zowel Laura Behrens als Jette Blokhuis geblesseerd aan de kant bleven. Joanne speelde een prima wedstrijd, zowel aanvallend als verdedigend.

In het begin van de 1e set kon DeVoKo redelijk bijblijven. Krekkers begon direct met een 2-0 voorsprong, maar bij een 3-2 stand was het gaatje weer één punt. Met twee kleine demarrages, 6-2 en daarna 9-3 was er toch een redelijk gat van zes punten ontstaan. Zoals zo vaak bij de DeVoKo dames is het dan lastig om hetzelfde terug te doen. Het gaat van zes punten werd vijf punten tot aan 15-10. Vervolgens was Britt Roeleveld scorend belangrijk voor DeVoKo, eerst via een blokpunt en even later met twee aces. Het stond 15-13 en op het veld was het verschil op de ranglijst niet echt zichtbaar. Dat veranderde toen de spelverdeelster van Krekkers de aanvallen concentreerde op linksvoor. Zij sloeg de een na de ander bal hard raak. Het werd 21-15 en 23-18. Een uitgeslagen DeVoKo aanval maakte er 25-18 van.

In de 2e set begon coach Paul op de Weegh met Maud Oude Luttikhuis voor Amke Blokhuis en Pien Baalhuis kwam in het veld voor Fleur Blokhuis. Even kon DeVoKo in de tweede set in het spoor van Krekkers blijven, DeVoKo was op 1-1 gelijkgekomen en kon daarna geen eigen punt meer maken.  Krekkers liep via 6-3, 8-5, 11-5 uit naar 18-8. Maud Oude Luttikhuis, Britt Roeleveld en Merle Roetenberg lieten zien dat ze toch beslist ook punten konden scoren en brachten de stand op 20-12. Toen was het op, het was gedaan met de DeVoKo productie. Krekkers pakte ook deze set, nu met 25-13.

De 3e set begon Paul op de Weegh weer in dezelfde opstelling als in de 1e set, met Britt Roeleveld en Amke Blokhuis op mid, Jenne Morsink en Merle Roetenberg als passer – loper, Fleur Blokhuis als spelverdeelster, zus Iris als Libero en Joanne Brilhuis op de diagonaal positie. Deze set was voor DeVoKo verreweg de leukste, voor Krekkers de onplezierigste. Krekkers kwam op 8-5, een serve serie van Britt Roeleveld maakte 8-9 de DeVoKo dames toonde zich in het verdere verloop van haar beste kant. Tot omvallens knokten ze voor elke bal, ze roken bij wijze van spreken bloed, en Krekkers had zo geen pleisters bij de hand.

De 12-13 werd 15-13, 16-15 en 16-17. De DeVoKo dames, zowel in het veld als aan de kant, vierde de punten. Ze begonnen zich steeds luider te manifesteren en zongen en schreeuwde zich als het ware naar een steeds groter wordende voorsprong. Door scores van Joanne Brilhuis en Merle Roetenberg werd het zelfs 17-20. Krekkers gaf zich echter niet gewonnen en kwam terug tot 20-20.

DeVoKo gaf zich ook niet gewonnen en liep weer uit naar 20-22. Krekkers scoorde weer twee punten op rij en het was weer gelijk 22-22. Merle Roetenberg scoorde 22-23, en een kill – block zorgde voor 22-24. DeVoKo stond op setpoint. Er volgden setpoints bij 24-25, 25-26 en 26-27. Een ace van Jenne Morsink werd gevolgd door een uitbundig gejuich bij DeVoKo, de set was binnen. Een puntje bij de koploper gepakt, zat er misschien nog meer in?

Hoewel de uitslag in de 4e set het niet doet vermoeden, Krekkers won met 25-14, had er toch meer in gezeten. Krekkers was duidelijk aangeslagen na het verlies in de 3e set, ze durfden geen druk meer te zetten en DeVoKo kon tot 3-3 makkelijk bijblijven. Vanaf dat moment maakten de DeVoKo dames te veel onnodige fouten en konden moeilijk de concentratie opbrengen om het Krekkers lastig te maken. Bij een stand van 19-9 scoorden de DeVoKo dames nog wel drie keer achter elkaar, 19-12, maar daarna was de koek definitief op en kon Krekkers toch eenvoudig deze set winnen.

Op carnavals zaterdag spelen de dames om 13:00 uur in de sportzaal Kerkeres tegen WSV. Vlak voor de carnavalsoptocht kan iedereen nog even komen kijken in deze gezellige ambiance, om de DeVoKo dames luidruchtig aan te moedig, om daarna even luidruchtig het carnaval te gaan vieren.

Door Vincent Blokhuis, Foto idem. gh @ VoV.