Scylla op bezoek bij koploper Volley Tilburg

VoV, 05-02-2018. 6:06 uur. Zaterdag stond de wedstrijd tegen nummer 1 Volley Tilburg op het programma. Nu hebben wij totaal geen (extra) motivatie nodig voor zo’n potje, maar het hielp toch wel dat in de aankondiging op de ‘klappers’ van onze tegenstander geschreven stond dat we vorige week verloren hadden van Peelpush. Nu is die fout snel gemaakt gezien onze vele verliespartijen, maar we hadden ‘m toch echt gewonnen en verdiend ook! Maar het is de schrijver vergeven, want het was bedoeld om aan te geven dat we toch echt niet onderschat mochten worden.

Daarbij werd als bewijs ook het nipte verlies tegen Sliedrecht uit de 1e helft aangehaald. Wij konden nog wel wat andere bewijzen aandragen – zoals winst tegen Spaarnestad en het steeds pakken van punten de afgelopen weken, ook tegen en bij Volley Tilburgs concurrent VoCASA – maar ach. En wat gebeurde: maar liefst drie maal 25 punten voor ons op het scorebord!

We begonnen namelijk scherp aan de strijd. Mooie reddingen werden afgewisseld met slimme aanvallen. Zo ging het mooi gelijk op en moest Tilburg direct alle zeilen bijzetten (de schrijver had ze toch gewaarschuwd?). Onze service-opdracht voerden we redelijk goed uit. Tenminste, als we niet fout serveerden. Want dat deden we wat te veel. Daarbij opgeteld een kleine service serie van Volley Tilburg en een enkele dubieuze beslissing van de scheidsrechter en dan verlies je ‘m nipt met 27-25.

Dat was even balen, maar we waren ook vastbesloten om niet meer los te laten. Tilburg was nu echter gewaarschuwd en begon scherper aan de 2e set. Even hadden we wat moeite met de pass en zo keken we al snel tegen een achterstand op. Alles liep daardoor stroever en onze tegenstander voerde de druk op. Deze set ging dan ook al snel naar Volley Tilburg met 25-15.

Terugdenkend aan de 1e – goede – set, begonnen we direct weer sterk aan de 3e. Passend hadden we het behoorlijk goed voor elkaar, het spel werd lekker verdeeld en aanvallend hadden we door hoe we Volley Tilburg pijn konden doen. Doorslaggevend was echter onze enorme vecht- en werklust. Het Tilburgse publiek probeerde hun meiden extra te motiveren door te laten weten dat concurrent Vocasa verloren had, maar gezien het verloop van de set leek dit vooral een positieve invloed te hebben op hun tegenstander… Ondanks dat er nog steeds veel fout services tussen zaten, lukte het om een grote voorsprong op te bouwen. Zelfs de paar vreemde beslissingen van de scheidsrechter konden ons niet deren; de 3e ging met 17-25 naar ons.

Dit smaakte naar meer! Dus vol goede moed begonnen we aan de 4e set. Deze was van beide kanten wat wisselvallig en dus een mooie strijd. Met dezelfde aanpak als de voorgaande sets kwamen we ver en ook op voorsprong. De coach van Volley Tilburg moest zijn team streng toespreken, want bovenhands gespeelde ballen vielen gewoon op de grond en ze leken op verlies af te stevenen. Maar toen liet Volley Tilburg zien dat ze niet voor niets 1e staan en kwamen ze met goede services en aanvallen op de proppen. Wij reageerden daar onvoldoende op en grepen de kansen die er waren niet. Hoewel we nog maar twee punten te gaan hadden om de set te pakken, kwam uiteindelijk Tilburg langszij en pakten ze deze set ook weer met 27-25.

En zo haal je drie maal de vijfentwintig, maar verlies je toch met 3-1. Zonde, want er had absoluut meer in gezeten. Volley Tilburg is flink aan het wankelen gebracht en wij hadden een leuke avond die nog net wat meer glans had kunnen krijgen. Wij zijn klaar voor het volgende potje! Zaterdag 10 februari om 16.00 uur tegen het altijd taaie Stravoc, graag tot dan!

gh @ VoV, verslag van Hanneke van den Broek, Scylla Dames 1.