DeVoKo heren1 mist ritme

DeVoKo heren 1 moest het na een periode van een aantal weken zonder volleybal verplichtingen opnemen tegen Rivo2 uit Rijssen. Beide ploegen probeerden een snel spelletje te spelen. Maar aan beide kanten deden de blokkeerders hun werk goed. Geholpen door een aantal miraculeuze reddingen in het achterveld ontstonden er rally’s met een hoog amusementsgehalte.  De libero’s wisten  een aantal onmogelijke ballen te redden. De Denekampse middenas werd gezocht maar de Rivo blokkering stond daar goed. Spelverdeler Rob Heinink van DeVoKo moest zijn heil steeds vaker op buiten zoeken.

In de 1ste set verliep dat goed. De thuisploeg liep uit naar 7-2. Rivo2 kwam terug tot 7-6 en dat verschil bleef tot 12-11 gehandhaafd. Rivo sloeg zich daarna stuk op het DeVoKo blok terwijl de thuisploeg de bal wel tegen de vloer kreeg.  Een dipje zorgde er voor dat de ploeg uit Rijssen terug kwam, zelfs met 19-20 de leiding nam. Stef Blokhuis sloeg via het blok 23-22 op de bordjes en Rivo zorgde met een uitgeslagen aanval voor 24-22. Rivo kwam terug naar 24-23 en maakte gelijk.

Een netfout voor 25-24 gaf DeVoKo het volgende setpoint.  Onhoudbare aanvallen door het midden en de diagonaal bracht de gasten echter op 25-26 voorsprong. DeVoKo kreeg twee kansen om de side out te pakken maar miste, waarna Rivo het met 25-27 afmaakte. DeVoKo had moeten profiteren van de vele serve fouten en aanvallende missers van de gasten, Rivo bleef echter blokkerend en met een sterke lage verdediging in de set.

In de 2de set begon Rivo goed te draaien. De spelverdeler bracht de set up strak horizontaal naar de buitenkant, waardoor het DeVoKo blok het niet kon aflopen. Bij de Rabo ploeg werd het ritmegebrek door een volleyballoze periode merkbaar. Tot 8-7 liep het gelijk op, maar een foutenfestival bracht de stand naar 9-17. De inbreng van Arjan Bekhuis op 10-18 zorgde even voor een positieve impuls, maar verder dan 16-25 kwam de thuisploeg niet.

In de 3de omloop was het van meet af een kansloze missie voor de thuisploeg. Via 1-5, 2-10 en 9-16 kwam er wederom een 16-25 op papier. Gelukkig voor de thuisploeg maakte Rivo ook veel fouten. Dat bleven ze in de 4de doorgang ook doen, waardoor er via een gemakkelijke 25-15 toch nog een puntje in Denekamp bleef.