Dubbele punten voor SCU II

SCU II heeft in het afgelopen weekend de druk op koploper TV Eiche Horn opgevoerd. Twee maal stapte de ploeg van Gerjan Heerkes winnend van het veld en kon zo vier punten toevoegen aan het totaal. De afstand naar de lijstaanvoerder is nog slechts twee puntjes. Zelf nog tweemaal winnen en hopen dat de ploeg uit Bremen nog een misstap maakt kan voor een uitermate spannend slot van de competitie in de Regionalliga zorgen. De ploeg is al wel verzekerd van de vice Meister titel.

“Een volkomen geslaagd weekend” was de conclusie na de twee gewonnen wedstrijden. Eerst was er zaterdag een 3-1 overwinning op VSG Bodenstedt met de setstanden 21-25, 25-13, 25-20 en 25-21 en vervolgens werd TV Cloppenburg, dat derde op de ranglijst staat, zondag na een enerverende strijd naar een 3-2 nederlaag gespeeld. De setstanden 25-17, 29-31, 17-25, 25-23 en 15-7 geven het grillige karakter van het duel op het scherpst van de snede weer.

Voor de wedstrijd tegen Bodenstedt had ik zowaar last van zenuwen” gaf Gerjan Heerkes eerlijk en volmondig toe en dat werd na de verloren eerste set niet meteen minder. In de volgende sets kwam het team echter in een winnend ritme en toonde zich de betere. Marielle Herwich maakte haar debuut en speelde een prima partij.  In de 3de set had Janiek Hanken,  een wissel uit het oberliga team van SCU, via een goede serve serie een groot aandeel in de setwinst. In de 4de set zorgde Nina Räkers voor een vroege knock-out bij de gasten via een serve serie van negen punten op rij.

“Het was een super wedstrijd” blikte Gerjan Heerkes terug op de wedstrijd van zondag tussen de nummers twee en drie van Regionalliga. Na een sterk begin van SCU II kwamen de gasten uit Cloppenburg steeds beter in de wedstrijd. Dat bleek toen ze in de 2de set een zwaar bevochten zege pakten en daarna ook de 3de set voor zich beslisten. Toen ze in de 4de set ook vast aan de leiding gingen lukte het de trainer coach precies op tijd om zijn team weer scherp te krijgen. Bij 21-23 bracht een kill block van Kira Gosink en een ace van Jennifer Scholz weer hoop in de harten en leven in de brouwerij. De twee volgende punten waren ook voor de thuisploeg en de tiebreak moest de beslissing brengen.

Het winnend elan van SCU II was door Cloppenburg niet meer te stuiten en met 15-7 walsten de dames uit Emlichheim over de tegenstander heen. Dankzij de vier punten in vierentwintig uur en de winst vorige week op koploper TV Eiche Horn is SCU II het ‘team van de week’ in de Regionalliga.