DeVoKo maakt het Krekkers een set lastig

VoV, 13-11-2022. 7:30 uur. In Maria Parochie stond gisteren in de namiddag de derby tussen Krekkers en DeVoKo op het programma. Krekkers had de target zich e revancheren voor de nederlaag tegen Set-Up ’65 eend week eerder, DeVoKo wilde voorkomen dat Krekkers die doelstelling zou realiseren.

In de eerste twee sets hadden de gasten uit Denekamp het bijzonder moeilijk met de vrijuit spelende thuisploeg. Krekkers had veel servedruk en hield ook aanvallend stevig de druk erop. Of de jarige Benthe Olde Rikkert de doelstelling had net zo veel punten te maken als ze in jaren oud werd weten we niet, feit is wel dat ze met vaak hele harde aanvallen en een ace en een blokpunt in de eerste en tweede set behoorlijk veel scoorde. Het waren er geen 25, maar ze kwam wel in de dubbele cijfers.

Krekkers had in de eerste set al vlot een 9-4 voorsprong te pakken, Laura Berendsen kon voor DeVoKo wat terugdoen, maar de gasten bleven bij 14-9 en 18-12 op een ruime achterstand.  De serie naar 22-12 tilde het verschil naar 10 punten, een marge die er bij het einde van de set ook nog stond. Met een 18 om 10 eigen score en een 5 om 7 foutenlast was er geen discussie over de terechte winnaar nodig.

In set twee kon DeVoKo tot 10-8 in het spoor van Krekkers blijven, de serve serie van Juliët Huisman, die ooit in het verleden al voor DeVoKo uitkwam, maakte met Sophie Meijer als de afmaker aan het net er 16-8 van. Sophie Meijer serveerde wat later Krekkers naar een 24-10 voorsprong via o.a. twee aces. Met 25-14 ging ook deze set overtuigend voor Krekkers. Met een 17 om 8 eigen score en een 6 om 8 foutenlast behoefde hier ook geen twistgesprek gevoerd te worden of de uitslag terecht was.

De derde set was een ander verhaal. DeVoKo kon een tandje bijschakelen en Krekkers leek een stapje minder te doen. Via een paar succesvolle mid aanvallen en twee aces kwam DeVoKo op een 3-6 voorsprong, waarop Frank van den Noort de thuisploeg naar de zijlijn haalde.

Daniek Scholten hield DeVoKo op een marge van twee punten bij 6-8 en 7-9, waarna een serve serie van Britt Hoek Krekkers op een 12-10 voorsprong zette. Het verschil van twee punten in hun nadeel wist DeVoKo naar twee punten voordeel om te buigen bij 14-16. Met name DeVoKo libero Iris Blokhuis stond keer op keer op de juiste plek om een harde aanval van de thuisploeg onschadelijk te maken.

Twee punten van Thirza Wesselink zetten de 18-18 op het scorebord, waarna drie aanvallende fouten en een technische fout DeVoKo een 19-23 voorsprong gaven. Dat zou eigenlijk voldoende moeten zijn om in ieder geval één set mee naar Denekamp te nemen en dat mogelijk ook nog voor een spannende vierde set zou kunnen zorgen.

Maar het pakte anders uit. Krekkers herpakte zich, DeVoKo slaagde er maar niet in om de aanvallen te verzilveren en uiteraard gingen met elk gescoord punt door de Krekkers de zenuwen ook een grotere rol spelen. Krekkers bracht Eline Goossen binnen de lijnen en zij sloeg de 23-23 tegen de vloer, nadat daarvoor Sophie Meijer de aansluitende 22-23 had gemaakt.

DeVoKo zette Krekkers op matchpoint bij 24-23, maar kon met een eigen punt dit ook weer ongedaan maken. De volgende aanvallende fout leverde het tweede matchpoint voor Krekkers op, waarop Femke Vlutters voor de serve in het veld kwam. En met een ace via de netband besliste zij de wedstijd. Met een eigen score van 18 om 15 punten en een foutenlast van 9 om 8 punten bleef het verschil dus minimaal.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s Jan van den Noort.