Wéér één punt voor Volley Tilburg D1

VoV, 13-11-2022. 10:20 uur. Fouten in alle soorten en maten. Domme fouten, slordige fouten, onnodige fouten, servicefouten…… Ze waren er aan de kant van Volley Tilburg Dames1 allemaal in Gouda. Daar speelde de Brabantsen al voor de vierde keer dit seizoen een vijfsetter en evenzovele keren werd in de tiebreak alsnog verloren, één schamel puntje waar tegen de tot zaterdag rode lantaarndrager VollinGo op drie werd gerekend.

“Pff, het lijkt wel of we het tegen VollinGo altijd lastig hebben”, verzuchtte diagonaal Loni Wissink na afloop van de slopende volleybalwedstrijd: 23-25, 25-22, 25-19, 22-25, 16-14.

Makkelijk ging het inderdaad niet. Er ontspon zich een enerverend duel. Niet bepaald met fraai volleybal, maar de spanning vergoedde veel. De scheidsrechters deelden met foute beslissingen aan beide zijden wat dat betreft in de malaise. Het lukte Volley Tilburg niet om het feestje dat in de sporthal De Zebra in Gouda was gepland te verpesten. “Twee keer feest”, klonk het in de stroopwafelstad. Het was voor VollinGo de eerste winst van het seizoen.

Tilburg speelde wisselvallig. Liet VollinGo op voorsprong komen, knokte zich terug in de wedstrijd, maar gaf het dan door eigen fouten toch weer uit handen. Zo kwam Tilburg in de eerste set na een 3-6 voorsprong 12-7 achter, maar won de set toch met 23-25.

De tweede en derde set waren kopieën van elkaar. Een vroeg opgelopen achterstand werd niet net als in de eerste set goedgemaakt. 10-6 in het tweede bedrijf en 10-5 in de derde set. In de derde set werd de pas 15-jarige spelverdeelster Noor Goossens in het veld gebracht. Die werkte zich het snot voor de ogen en zocht naar oplossingen. Dat lukte bij tijd en wijle. Met lelijk volleybal werd er in de vierde set in een ware nagelbijter (22-25) een vijfde set uit het vuur gesleept.

Ook hier weer wisselvalligheid troef. Een 4-7 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Tilburg gaf zes punten op rij weg. Het werd 10-7. Via 13-11 en 14-13 werd het 14-14. Tekenend voor de wedstrijd was de fout waarmee de winst uit handen werd gegeven. Een eenvoudig lijkende bal werd slecht weggelegd door een van de middens, waardoor een fatsoenlijke aanval niet meer mogelijk was.

Speelsters van Volley Tilburg stortten teleurgesteld ter aarde. Goossens kon letterlijk niet meer op haar benen staan, zo hard had ze moeten werken.

Komende zaterdag (20.30 uur) komt het Amsterdamse US op bezoek in Tilburg. De nummer 5 van de Topdivisie B. Tilburg steeg door dat ene puntje naar de zevende plek.

gh @ VoV, bron p.r. Volley Tilburg Dames 1. Archieffoto idem.