Hands Up H1 blameert zich tegen Volley2B

VoV, 13-11-2022. 10:25 uur. Je hebt dagen waarop een wedstrijdverslag uit drie zinnen zou kunnen bestaan, zaterdag 12 november was zo’n dag. Toch een iets uitgebreider verslag.

Hands-Up Heren 1 reisde af naar Bergschenhoek om daar tegen Volley2B H1 te spelen. Hands-Up was, net zoals de afgelopen weken, niet compleet en kon gelukkig op Sjors Meijer en Erwin van den Berg rekenen. Onze speciale gedachte gaan uit naar coach Geert van de Ven die, door persoonlijke omstandigheden, voorlopig uitgeschakeld is.

Volley2B kon direct druk zetten op de passlijn van Hands-Up en bij 8-4 moest HU al vluchten in een time-out. Bij 15-7 kwam een tweede time-out en daarmee was de malaise nog niet compleet. Volley2B liep verder uit naar 21-9. Op een beschamende wijze kon Hands-Up geen enkele vuist maken, tot Roel van Dreumel bij 24-15 op service kwam. Roel serveerde met een magnifieke serviceserie, twee time-outs van Volley2B en een bal in het gezicht van de libero, nog naar 24-19 maar daarna was het klaar. 25-19 voor Volley2B.

Helaas was de tweede set niet anders. De thuisploeg kwam met speels gemak met 15-9 voor en de Balkumse Boys waren nergens in de mogelijkheid om iets terug te doen. Spelverdeler Gerben Elissen had een totale offday en kreeg zijn aanvallers onvoldoende bediend. Doordat Volley2B op het einde van de set in slaap was gesust, maakte zij nog wat fouten en dat bracht nog wat puntjes voor Hands-up op het scorebord. Met 25-20 ging ook set twee naar Volley2B.

In de derde set probeerde Rik Kamminga de spirit terug te brengen bij Hands-Up, met een korte opleving als gevolg. Hands-Up heeft in het begin van de set even voorgestaan, mede door een goed spelende Erwin -Stiek- van den Berg. Maar dit was niet genoeg om Hands-Up te behoeden voor de afgang. Set drie ging met 25-20 naar Volley2B.

De lijdensweg zou nog één set duren, waarbij iedereen hoopte op één puntje maar ook dat zou zaterdag niet gaan gebeuren. Hands-Up speelde zeer matig, werd aan alle kanten overklast. Zelfs een schorre Sjors Meijer kon Volley2B niet aan het wankelen brengen. Ook in de laatste set is Hands-Up nooit de bovenliggende partij geweest en met 25-19 kwam een eind aan de blamage.

Tijd om de wonden te likken, te herstellen tijdens een week zonder wedstrijd. Op zaterdag 26 november, tijdens het lustrumweekend, gaat Hands-Up het thuis opnieuw proberen. Ditmaal is Hajraa de tegenstander en wel om 14.00 uur i.p.v. de gebruikelijke 18.00 uur, dus supporters… kom op tijd!

gh @ VoV, verslag van Gerben Elissen, Hands-Up heren 1.