DeVoKo verliest vs Tornado

VoV, 04-11-2019. 10:46 uur. Met een positieve mindset vertrokken we afgelopen zaterdag naar Geesteren om het hier op te nemen tegen de huidige nummer 4, Tornado. Na een fanatieke warming-up begonnen we aan de wedstrijd en trokken meteen de eerste punten naar ons toe. Het werd een spannende eerste set. Dit niveau konden we een tijdje lang volhouden maar Tornado volgde ons op de voet.

Een kantelpunt in de set was toen het systeem aangaf dat wij een opstellingsfout maakten. Hierdoor kwam het spel een aantal minuten stil te liggen. Helaas gebeurde dit een aantal punten later weer. Waar de fout lag was voor zowel ons als de scheidsrechters niet duidelijk. Gelukkig wisten wij de set naar ons toe te trekken en hadden we het eerste punt binnen.

Ondanks de ‘tegenslag’ in de eerste set wisten we met een positieve houding aan de tweede set te beginnen. We wilden het niveau van de eerste set doortrekken in de tweede in de hoop het volgende punt binnen te halen. Helaas was Tornado te sterk waardoor ze op een voorsprong kwamen. Uiteindelijk pakte Tornado de tweede set met een 25-17 eindstand.

Set nummer 3 stond op de planning, 1-1 gelijke stand dus de wedstrijd kon nog alle kanten op. Aanvallend was Tornado sterker en wisten wij helaas niet te scoren. Telkens liep Tornado een aantal punten uit en wisten wij uiteindelijk weer terug te komen. Maar met een achterstand win je een set helaas niet. Tornado wist de derde set te winnen met 25 tegen 18.

In de loop van de vierde set waren de scheidsrechters niet helemaal scherp. In de rally werd door Tornado de bal uitgeslagen waardoor wij natuurlijk een punt horen te krijgen. Onze coach Johan stond dicht bij de lijn waardoor de bal per ongeluk op hem werd geslagen. De eerste scheidsrechter dacht dat iemand uit ons team de bal aanraakte in plaats van Johan. Door deze onduidelijkheid ging het punt dus naar Tornado. Na lichte frustraties en veel uitleg hebben we de scheidsrechters ervan weten te overtuigen dat het een misverstand was en wij dus het punt horen te krijgen. Gelukkig is het rechtgezet en ging het punt naar ons. Deze onduidelijkheid zorgde voor onrust binnen ons team. We gingen wat rommeliger spelen en scoorden minder waardoor Tornado de set naar zich toe trok met een 25-21 eindstand.

Tornado heeft de wedstrijd dus gewonnen met een 3-1 stand. Maar, we hebben dus toch 1 puntje mee weten te smokkelen naar Denekamp.

Aanstaande zaterdag 9 november spelen we weer een thuiswedstrijd, dit keer tegen Pegasus D1, zij staan op een derde plek op de ranglijst. We hopen jullie allemaal om 17:30 uur te zien in sporthal Dorper Esch in Denekamp zodat we met een goed gevulde tribune aan onze zijde zo veel mogelijk punten kunnen pakken!