Vizier op volleybal

 

Eerste verlies voor Kalinko Dames 1

VoV, 04-11-2019. 10:42 uur. Vol goede moed vertrokken de dames van Kalinko uit Scheveningen afgelopen zaterdag naar Koog aan de Zaan voor een wedstrijd tegen de nummer 3 in de competitie.

Aangezien Quincy Pronk door haar werk niet optijd aanwezig kon zijn bij de wedstrijd, maakte Amy Christoffels haar debut op de midden positie. Naast Amy begonnen Lisa van de Gevel, Rianne van der Stelt, Sharon Vis, Larissa Masselink en Lisan Cosman. Vanaf punt 1 stond Kalinko aan. De dames van Zaanstad hadden weinig in te brengen in het spel van Kalinko en met wat heerlijke service reeksen van Kirsten Moll en Amy wonnen de Scheveningse dames de 1e set met een heerlijke 10-25.

De tweede set wilde we dit niveau natuurlijk vasthouden, maar dit lukte alles behalve. Met 4-0 achter nam Coach Ans de Graag een time-out om iedereen weer even wakker te schudden, maar helaas lukte het de dames niet het niveau van de eerste set terug te pakken. De servicedruk van Kalinko nam af, terwijl de servicedruk van Zaanstad toenam. Dit resulteerde in een 25-14 voor Zaanstad.

Op naar de derde set. Ook deze set begon Kalinko niet sterk, we speelde niet ons eigen spel en hadden weinig terug op de vele tikballen van de tegenstander. Met Marit Boom, Iris Verheul en Angie Tolentino in het veld kwam Kalinko langzaam terug. De pass ging weer lopen en ook in de verdediging wist Kalinko veel van de grond te houden. De Scheveningse dames vochten zich terug naar een stand van 23-23, maar pakten helaas niet door en verloren ook deze set met een stand van 25-23.

De vierde set was Kalinko nog steeds gebrand om te winnen. De Graag besloot deze set weer te beginnen met de opstelling van de 1e set en dit werkte redelijk. De teams gingen lang gelijk op, maar het spel van Kalinko was nog steeds niet van het zelfde niveau als hetgeen zij in de eerste set lieten zien. De vele ballen die via het net op de grond vielen zorgde voor de nodige frustraties en ook de vele wissels die Ans de Graag probeerde zorgde niet voor het gewenste resultaat. Met een setstand van 25-20 verloor Kalinko ook de 4e set.
Een beetje balen van deze onnodige verliespunten, maar weer genoeg aandachtspunten om op te trainen komende week. Volgende week zaterdag speelt Kalinko Dames 1 om 17:00 uur in Sporthal De Kruisboog in Houten tegen het 1e damesteam van Taurus. Alle support van harte welkom!

gh @ VoV. Verslag van Lisan Cosman, Kalinko Dames 1.