Vizier op volleybal

 

DeVoKo wint de derby tegen Dynamo

VoV, 20-11-2022. 6:19 uur. Eigenlijk kende de ploeg uit Denekamp niet al te veel problemen om de winst in de Dorper Esch te houden. DeVoKo speelde fel, zat goed in de wedstrijd en liet zien te willen winnen. Dat straalden ze in al hun acties uit, bij de gasten was dat toch een tikkeltje minder. Uiteraard wilden die ook winnen, maar de lichaamstaal paste niet helemaal bij dat voornemen. We hebben in het verleden wel eens veel meer beleving bij de ploeg uit Tubbergen gezien.

Dynamo kwam in de eerste set vlot en paar puntjes achter en bleef tot aan 15-12 achter dat feit aanlopen. Bij 12-8 had trainer/ coach Damir Colo de eerste time out genomen, hetgeen niet tot een wijziging van het spelbeeld leidde. DeVoKo kwam via scores van o.a. Guusje Leus op 19-12,

Dynamo had het antwoord paraat en Lieke Mensink en Marije Veldhuis liepen ze de achterstand in tot 19-16. En een servebeurt later zorgde o.a. Kimberly Smit ervoor dat het 21-19 werd. De 23-22 voorspelde spanning, maar die bleef uit toen Dynamo met een aanvallende fout DeVoKo op setpoint zette en Laura Behrens daarna de set met 25-22 besliste.

In set twee kwam Dynamo na de 8-8 gelijke stand, mede door een paar DeVoKo kadootjes op 8-11. Het was stuivertje wisselen in het verloop, DeVoKo sloeg zich via Daniek Scholten naar 12-11, Dynamo nam bij 12-13 de leiding weer over, maar was die bij 15-13, na o.a. een punt van Ruth Monninkhof ook weer kwijt. Marije Veldhuis maakte de aansluitende 15-14.

Bij 18-14 ging Dynamo de time out in, zonder succes. Ze bleven op afstand volgen en via 20-15 en 23-18 haalde de ploeg van Johan Booyink de 25-21 winst binnen. Dana Nijhuis nam de laatste twee punten van de Denekampers voor haar rekening.

DeVoKo dwong Dynamo in de derde set al snel in de achtervolging (6-2), en mede door sterke servebeurten, met twee aces van Ruth Monninkhof, bouwden ze het verschil uit naar 12-6. Laura Behrends en Daniek Scholten kenden productieve periodes voor wat betreft het scoren van DeVoKo punten tot aan die stand.

En vervolgens gaf Dynamo na de 13-9 tot aan de 21-12 te veel punten weg. Bij de big points konden Marije Veldhuis en Eva Schuurman nog een aantal scores voor Dynamo laten noteren, maar de achterstand bleef te groot om het DeVoKo echt lastig te maken. Na de 23-15 volgde de 25-17 setwinst.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Facebook DeVoKo Dames1.