Stuivertje wisselen op podium Topdivisie A (m)

VoV, 20-11-2022. 5:32 uur. De topper in de Topdivisie A bij de mannen was Keistad (3de, 7-17) tegen koploper DIO Bedum (7-18). Een prachtig affiche, waarin de ploeg uit Amersfoort een greep naar de macht kon doen.

Dat deden ze met succes, alleen leverde de 3-2 winst niet de koppositie op. Keistad boog een 0-1 achterstand (20-25) om naar een 2-1 voorsprong (25-21, 25-22) maar slaagde er niet in om in de vierde set de volle buit in Amersfoort te houden. DIO pakte ook één puntje via 22-25, maar moest daarna toch capituleren. Met 15-10 bleef de zege bij Keistad.

Sudosa-Desto, (2de, 7-18) speelde al om 14:00 uur uit tegen hekkensluiter PDK Heren2 en kon voor een porti druk zorgen bij het duel in Amersfoort, waar ze om 19:45 begonnen. Daar wisten beide teams wat er te doen stond om de koppositie te behouden of mogelijk te veroveren.

Sudosa en PDK heren2 hielden elkaar twee sets in evenwicht (20-25, 25-20), daarna trokken de gasten het voordeel naar hun kant van het net. Met 14-25 en 16-25 was er na twee sets geen sprake meer van gelijkwaardige tegenstanders.

Reflex kreeg E.V.V. Elburg op bezoek en wist met 3-2 winst twee punten in Kampen te houden. De tweede en vierde set werden met overmacht gewonnen (25-13, 25-15). De eerste dik verloren (18-25) en voor de broodnodige variatie waren de derde en de vijfde set erg spannend. E.V.V. pakte de derde met 24-26, Reflex won de tiebreak met 18-16.

Webton Hengelo kon met een goed resultaat de aansluiting behouden met de top 4 maar moest daarvoor wel SV Dynamo Heren2 het nakijken geven. Dat lukte in de eerste set met 25-20 maar kreeg daarna geen vervolg. De gasten uit Apeldoorn wonnen de wedstrijd middels 22-25, 19-25 en 21-25 in de sets daarna.

Bij VoCASA Heren2 vs. Olhaco uit Hoogeveen haalde de thuisploeg de volle buit binnen. Hun gasten bleven drie sets ruim onder de twintig en verloren via twee keer 25-17 en 25-18 met 3-0.

Orion Heren2 ontving Madjoe Enkhuizen, dat dwars door de polder naar de Achterhoek reisde en op de terugweg een puntje kon meenemen. Met 23-25 en 24-26 in de tweede en vierde set kon Madjoe opgelopen achterstanden goed maken, na de 15-10 in de tiebreak was de winst definitief voor de thuisploeg.