Vizier op volleybal

 

Deze teams (m) zijn door naar 2de ronde beker

VoV, 17-09-2023. 3:27 uur. Gisteren werden ook bij de heren de drie- en vierkampen in de eerste ronde van de Nevobo beker gespeeld. De ploegen onder de Topdivisies probeerden een plaatsje in de volgende ronde, waarin ook de ploegen uit de op één na hoogste divisie gaan deelnemen, te veroveren. Die ronde wordt op 21 oktober gespeeld. Onderstaand een overzicht van de teams die door zijn:

Van een tweetal poules waren de uitslagen niet compleet. Dat betrof poule A voor de wedstrijd Donitas vs. Ritola en poule D voor VC Wik H1 vs. AVVA. En gezien de stand waren die duels nog wel belangrijk voor de koppositie, dachten wij.

  • In poule J ontbrak de uitslag van Atak ’55 vs. VC Polaris. Echter gezien de stand in die poule was de uitkomst waarschijnlijk niet meer belangrijk voor de eindstand. VC Jokers uit Maastricht won in die poule namelijk met 2-0 van VC Polaris en Trivos en verloor met 1-2 van Atak ’55. Zij kwamen op 3-5, terwijl Atak ’55 en VC Polaris met nog één duel te gaan op 2-2 stonden.
  • Poule B: Veracles won met 3-2 van Stentor en met 3-0 van Emmen ’95 en is dus als poulewinnaar door naar de volgende ronde
  • Poule C: VC Zwolle gunde de tegenstanders in de vierkamp geen setje. Flash Nieuwleusen, Set Up IJsselmuiden en Vovem leden een 2-0 nederlaag, waarbij Vovem met twee keer 25-23 ten onder ging.
  • Poule E: Sovoco versloeg USV Protos en BVC ’73 met 2-0, tegen Rebelle werd het 2-1.
  • Poule F: Irene won met 2-0 van VV Amsterdam, met 2-1 van Compaen en verloor met 1-2 van RVV. Compaen en Irene eindigden punt gelijk en ook met gelijke sets voor en tegen. Irene had echter een plus 20 op de gescoorde punten en Compaen een plus 4. Waardoor Irene de poule won.
  • Poule G: VC Wik Heren 2 won met 3-2 van Punch en met 3-0 van Volley Lek en IJssel.
  • Poule H: Alterno bleef met 3-2 de baas over Avior, met 3-0 werd Blauw Wit aan de kant gezet.
  • Poule I: Next Volley Dordrecht won met 3-1 van Shot en met 3-0 van Hovoc.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.