Vizier op volleybal

 

VoCASA D1 wint laatste oefenwedstrijd vs. Activia

VoV, 17-09-2023. 3:47 uur. Gisteren speelden we onze laatste oefenwedstrijd van de seizoenvoorbereiding, voordat het competitieseizoen volgende week zaterdag – 23 september – echt gaat beginnen!

We speelden tegen SOMAS/Activia Dames1 (vanaf dit jaar uitkomend in de Eredivisie na het behalen van het kampioenschap in onze poule vorig seizoen). Dit was tevens hun presentatiedag/ startdag, dus het beloofde een gezellige en sportieve dag te worden met veel publiek.

Om 17:00 begon de wedstrijd – in SOMAS-stijl met heel veel #HUPROOD op de tribune – en al snel merkten we dat het gelijk op liep in punten, tijdens de eerste set. We konden voor de vierde week op rij een stabiele passlijn neerzetten, waardoor we veel van onze aanvalstoppertjes aan konden spelen. Op die manier konden we zelf ook mooie punten maken in de aanval. We moesten weer even wennen aan de bekende snelle ballen van SOMAS, maar ook onze blokkering doorzag dit daarna steeds beter. De eerste set was daarmee voor ons met 22-25!

In de tweede set startten we weer met een redelijk gelijk opgaande stand (6-8). Met wat mooie aanvallen over het midden en een goede servicedruk van vrijwel alle speelsters, wisten we het verschil wat groter te maken (12-16). Rond de twintig wordt het bijna altijd spannend, zo nu ook… We lieten SOMAS door wat meer eigen fouten steeds een beetje meer terugkomen en een aantal harde en goed geplaatste ballen van de dames in het rood, zorgden dat de stand 20-21 aan gaf. Gelukkig wisten we ons te herpakken en knalden we onze paarse stempel ook op deze tweede set (23-25)!

De derde set was onze servicedruk-flow AAN!!! Met serviceseries van o.a. Suus en Yinthe, hadden we de touwtjes in handen. We maakten de punten af wanneer we ballen terugkregen, maar hadden absoluut de overhand door de servicedruk. Aceje hier, ketser daar, en herhalen maar!! We wonnen deze derde set met 11-25! #MANNENNN (grapje vanuit het teamweekend

Normaal is bij een 0-3 winst de wedstrijd beslist en spelen we geen vierde set meer. Maar, voorafgaand aan de wedstrijd hadden we al afgesproken sowieso vier sets te spelen, leuk voor het publiek en de startdag (en voor ons)! In de vierde set hebben we wat wisselingen in het veld uitgeprobeerd en een aantal speelster gespaard (pijntjes, voorkomen van verdere pijntjes). Het was een prima set, maar hier trok SOMAS aan het betere eind (set stand: 25-14).

Al met al was het een sportieve, leuke en spannende wedstrijd (vooral de eerste twee sets) en mogen we een mooie 1-3 winst op ons voorbereidingslijstje zetten! We zijn ✨READY✨voor de eerste officiële competitiewedstrijd! Volgende week – zaterdag 23 september aanstaande – staat DeVoKo Dames1 op het programma, om 16:30 in Denekamp. Spannend!

gh @ VoV, verslag en foto VoCASA D1 via Lotte van Hal.