Vizier op volleybal

 

Dick Kooy ingelijfd door Trentino

VoV, 23-06-2020. 12:02 uur. Trentino Volley heeft zich voor het volgend seizoen versterkt met de Nederlandse ex-international en Italiaanse international Dick Kooy. De Nederlands-Italiaanse passer loper tekende voor twee seizoenen bij Trentino.

Kooy kende een uitstekend seizoen 2019/ 2020 bij Piacenza, met 324 punten in negentien wedstrijden en een scoringspercentage van 47% kwam hij in de top 10 van de topscorers. Eerder kwam hij in Italië al uit voor Modena en Macerata. Het volleybal bracht hem vervolgens naar clubs in Polen, Turkije en Rusland, waardoor hij een wel zeer ervaren speler werd, voordat hij vorig seizoen terugkeerde in Italië.

“Ik ben heel blij met de kans die mij nu wordt geboden”, verklaarde Dick Kooy na ondertekening van het tweejarige contract dat hem aan de club zal binden. Trentino Volley heeft een belangrijke traditie en geschiedenis achter de rug en ik weet nog goed uit het verleden, want toen ik in 2009 in Italië kwam spelen, bij Modena, was het de te kloppen ploeg, de ploeg die alles won. Ik verloor altijd tegen Trentino, nu sta ik aan de goede kant van het net. Ik voel me als een gelukkig kind dat een nieuw speeltje heeft gekregen.”

‘We volgen Dick Kooy al vele seizoenen zorgvuldig en we zijn blij dat hij naar Trento komt, in wat volgens ons het hoogtepunt van zijn carrière zou kunnen worden” zei president Diego Mosna. “Ik ben ervan overtuigd dat hij ons in het Trentino Volley tenue het beste van zichzelf zal geven”.

“Ik ken Dick Kooy goed omdat ik hem al in 2009 naar Italië heb gebracht, naar Modena” vertelt manager Bruno Da Re. “Ik ben dan ook blij hem in Trento terug te zien, vooral omdat ik hem een uitstekende speler vind. Hij is een fysiek en technisch talent, waarvan ik zeker ben dat het een geweldige bijdrage zal leveren aan het team.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.