Vizier op volleybal

 

Grote volleybalschoonmaak? Gooi niks weg.

VoV, 22-06-2020. 12:45 uur. Het einde van het seizoen was alweer een tijdje geleden. Op dit moment gaat de aandacht bij de clubs meer uit naar het nieuwe, de 2020/2021 editie, naar het nieuwe team en in menige vereniging naar de nieuwe outfit/ benodigdheden/ materialen/ ballen/ om ook volgend seizoen weer pico bello voor de dag te komen. De materialencommissie maakt overuren, bij wijze van spreken dan. Aan deze zaken zal het immers niet mogen liggen als de titel aan de neus voorbijgaat of in een ‘worse case’ scenario, als blijkt dat het team niet goed genoeg is om zich te handhaven.

Alle teams bij elke vereniging willen er weer om door een ringetje te halen uitzien, shirts en/of shorts zijn voorzien van de nieuwe sponsornaam, waardoor de oude opgeborgen kunnen worden. En uiteraard moeten de goede materialen gebruikt worden, wat niet meer door de beugel kan, wordt vervangen. Logisch dat vele clubs nu aan het inventariseren zijn wat er overtollig en overbodig is aan de voorhanden spulletjes van vorige seizoenen.

Bij Apollo 8 Heren 1 gebeurde bovenstaande ook, daar bleek er een ‘overschot’ aan oude sponsorkleding over. Wat daarmee te doen? Goede raad behoeft dan niet duur te zijn. Helemaal niet als je weet dat op andere continenten de jeugd/ de dames en heren ook heel erg graag willen sporten en het hen het niet zo veel, zeg maar gerust helemaal niks uitmaakt of er “Webton”, “Springendal”, “van Beest”, “Eurosped”, “Draisma”, “Reco” of “Active Living” op het shirt staat. En ook niet of er een gaatje meer of minder in het net zit.

Lesley de Jonge van Let’s Keep The Ball Flying, voormalig trainer van Set-Up ’65 en volgend seizoen hoofdcoach bij Topdivisionist Sudosa-Desto Dames 1, heeft wel een bestemming voor deze kleding en materialen. Hij ondersteunt met deze bij ons ‘overbodige spullen’ sociale volleybal projecten over de hele wereld. Dat doet hij samen met o.a. Peter van Tarel van de Nevobo.

Het voorbeeld van Apollo 8 Heren 1 om op te ruimen werd ook door Webton Hengelo gevolgd. Daar nam Ton Heerze het voortouw om het initiatief binnen deze vereniging kenbaar te maken, waarbij op de voorhand al werd aangegeven dat er nog wel ‘het een en ander lag’ dat een goede bestemming kon gebruiken. “Supergaaf. Laten we samen het verschil maken.” Zeggen ze bij Apollo 8 Heren 1.

Natuurlijk kunnen de regels rondom covid-19 voor het inzamelen van kleding e.d. voor probleempjes zorgen, maar wij zijn ervan overtuigd dat zowel Lesley de Jonge als Peter van Tarel gezien hun ervaring met e.e.a. een passende oplossing hebben om ook dit met succes en zonder problemen te laten verlopen.

Via DEZE LINK gaat u naar de website “Lets Keep the ball flying”. Neem er eens een kijkje. Het e-mailadres is info@lktbf.org . U kunt ook een berichtje naar Vizier op Volleybal sturen ( g.heerink@arghent.nl ), dan leiden wij het verder naar Lesley.

Namens de teams die wat mogen ontvangen van Nederlandse clubs alvast bedankt.

gh @ Vizier op Volleybal.