Dikke domper voor Novara en Plak

VoV, 26-04-2018. 6:45 uur.  In de Italiaanse play-offs voor de landstitel is Novara, de ploeg van Celeste Plak tegen een dikke nederlaag in eigen hal opgelopen. De derde partij in de best of five serie, met een tussenstand van 1-1 in wedstrijden, ging met 0-3 naar het bezoekende Conegliano, dat afgezien van een korte periode in de beginfase van de derde set heer en meester was.  En de wedstrijd volledig naar haar hand zette.

De gasten hadden vanaf het begin het initiatief en sloten via de tussenstanden 3-8, 7-16 en 9-21 de eerste set met 12-25 af. De foutenlast bij Novara was te hoog om succes te kunnen hebben. In de tweede set aanvankelijk eenzelfde beeld, al kwam de thuisploeg aan het eind nog opzetten. Ook in deze set hadden de gasten bij de meetpunten steeds een voorsprong te weten 5-8, 11-16 en 17-21. Ze wonnen de set met 19-25.

Novara kwam in de derde set beter uit de startblokken en sloeg zich van 6-5 naar 8-5, dit verschil maakte Conegliano met de veel scorende Samantha Bricio en Samanta Fabris tussen de technische time outs ongedaan. Ze gingen met 13-16 voor weer rusten en gaven daarna het heft niet meer uit handen. Via 17-21 werd het weer 19-25.

Bij Novara kwam Paola Egonu tot 14 treffers, Celeste Plak maakte er 7, Fabris scoorde 15 keer en Bricio kreeg er 13 op naam.  Serverend scoorde Novara 0 aces, Conegliano 7, blokkerend werd het 4 om 9 en aanvallend 31 om 38. En in de foutenlast 21 om 15. Al met al hele duidelijke verschillen, die de overmacht van Conegliano weergeven.

Zondag staat de vierde wedstrijd op de rol, Conegliano kan dan in eigen huis de scudetto binnenhalen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Conegliano.