Team Stoltenborg met 2-0 achter in finale

VoV, 26-04-2018. 6:25 uur.  Na de 2-3 zege van SSC Palmberg Schwerin in en tegen MTV Stuttgart, de ploeg van Femke Stoltenborg, Deborah van Daelen en Nika Daalderop, volgde gisteravond een 3-0 zege van de titelverdediger in de eigen Palmberg Arena. Schwerin heeft een 2-0 voorsprong in wedstrijden genomen en staat op de drempel van titelprolongatie.

In de eerste set had Schwerin een sterke openingsfase, met veel scores van Jennifer Geerties en passproblemen bij Stuttgart. De 7-3 werd 12-7, waarop Stuttgart de time out in ging en door onder andere een blokpunt van Deborah van Daelen het verschil terug kon brengen naar 12-11, waarop het de beurt aan Schwerin was om naar de kant te gaan. Een aantal uitgeslagen aanvallen van Schwerin later stond het 15-15 en had Stuttgart de moeilijke beginfase overwonnen. Schwerin liep weer uit (19-16), Stuttgart haalde weer in (20-20). De thuisploeg had echter het laatste woord, na de tweede balscore van Femke Stoltenborg (23-22) bleef de gelijkmaker uit en kon Denise Hanke met haar tweede balscore de eindstand op 25-22 bepalen.

In de tweede set eenzelfde beeld als in de eerste. Schwerin liep ver uit, (9-2 en 13-7) maar kwam daarna toch weer in de problemen omdat de gasten niet wilden opgeven en zich met een scorende van Daelen en Renata Sandor terug in de wedstrijd knokten. Dat ging in rap tempo naar 15-16. Bij 16-18 nam Schwerin tijd voor aanwijzingen, dat had pas zijn uitwerking na de 18-20 stand.  Met vijf punten op rij werd het 23-20, waarna Schwerin via Jelena Oluic de stand op 25-21 en 2-0 in sets bracht.

Na de 10 minuten pauze deed Stuttgart er alles aan om een vierde set af te dwingen. En in het verloop van de set waren de teams ook steeds erg aan elkaar gewaagd met tussenstanden 7-8, 14-12, 21-20 en 24-24. De op die stand erin gewisselde Martenne Bettendorf scoorde even later het winnende punt voor 26-24.

Spelverdeelster Femke Stoltenborg begon in de eerste twee sets in de basis, daarin scoorde ze één keer. In de derde set viel ze in. Deborah van Daelen kreeg vier punten op naam. Zij had in de eerste twee sets invalbeurten en begon in de derde in de basis. Nika Daalderop bleef geblesseerd aan de kant.  Blokkerend had Stuttgart een 4/13 overwicht, aanvallend was het voordeel met 47/35 voor Schwerin. Ze sloegen ook twee aces meer (6/4) en maakten minder directe punten voor Stuttgart  (15/19)  Bij Schwerin werd Louise Lippmann (15 punten gescoord) tot MVP gekozen, Mallory McCage kreeg die titel bij Stuttgart, zij scoorde ook 15 keer.