Dikke revanche voor Asterix. Challenge ticket voor VDK Gent

VoV, 28-04-2024. 6:28 uur. In de finalereeks in België heeft Asterix Avo met een duidelijke 3-0 zege in eigen huis revanche genomen voor de 3-0 uitnederlaag bij Tchalou Volley. Waarmee de stand in de finalereeks op 1-1 is gekomen. Aanstaande woensdag valt de beslissing voor de Belgische titel als Asterix Avo opnieuw thuisvoordeel heeft. Asterix Avo was thuis de veel betere ploeg en won via de setstanden 25-15, 25-21 en 25-17.

In de eerste set liep de thuisploeg uit naar 8-1 en 12-4 en had zich daarmee naar een schier onoverbrugbare marge geslagen. Tchalou was geen schim meer van de ploeg die het eerste duel zo duidelijk had gewonnen en ging na 16-7 en 21-12 met groot verschil ten onder.

In set twee kon Tchalou na de tussenstanden 10-10 en 16-15 tot 19-19 blijven aanklampen, maar in de big points moesten ze toch loslaten en zagen ze Asterix met een serie van drie punten het verschil naar 22-19 maken en vervolgens de set met 25-21 winnen.

De derde set ging opnieuw met ruim verschil naar de ploeg van Laura Overwater en Iris Vos. Bij 9-4 en 17-11 was wel duidelijk dat Tchalou op deze zaterdag tekortkwam om het Asterix echt lastig te maken.

Manon Stragier werd bij Asterix de topscorer met 19 punten, Iris Vos liet er 14 noteren en Laura Overwater had 8 keer succes. Blokkerend (13 om 3) en aanvallend (47 om 33) maakte de ploeg uit Beveren het verschil.

In de finalereeks voor deelname aan de Europese Challenge Cup heeft VDK Gent van Lynn Blenckers, Romy Brokking en Dagmar Boom de tweede wedstrijd ook gewonnen van Roeselare en zich daarmee voor het Europese Challenge Cup toernooi geplaatst. Gent won uit bij Roeselare met 1-3 via 30-28, 22-25, 14-25 en 18-25.

De ploeg van het Nederlandse trio kon in de eerste set 4 setpoints niet verzilveren, Roeselare slaagde daar ook bij 28-27 niet in, maar bij 29-28 was het wel raak. In de tweede set kwam Roeselare van 20-22 terug naar 22-22 maar trok toen aan het kortste eind.

In de derde set pakte Gent na 7-13 en 9-18 een hele dikke 14-25 zege en ze sloten de wedstrijd af met 18-25 winst. Roeselare kwam in de vierde set nog van 6-15 achter terug naar 15-17, Gent maakte daarna het verschil naar 17-24.

Lynn Blenckers scoorde 12 keer, libero Romy Brokking had 12 positieve serve passes op de opslag van de tegenstander. Dagmar Boom speelde niet. Bij Gent kwamen 5 speelsters met hun score op 12 punten of meer uit, hetgeen voor een 63 om 82 eigen score zorgde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto  Facebook Asterix Avo en VDK  Gent.