Scudetto in Italië voor de Kruijf met Conegliano

VoV, 28-04-2024. 6:15 uur. In de vierde wedstrijd van de ‘best of five’ serie is Conegliano erin geslaagd de titel in Italië te veroveren. Uit bij Scandicci werd met 1-3 gewonnen en daarmee eindigde de finale serie in een 1-3 zege in wedstrijden. Het was voor 3.500 bezoekers in de thuishaven van Scandicci alweer de zevende titel voor Conegliano, waarvan de zesde op rij. In dit vierde duel werd Isabelle Haak tot MVP van de finalereeks gekozen, ze was goed voor 29 punten in de vierde wedstrijd en 131 in de Scudetto finalereeks.

In de openingsset waren beide teams aan elkaar gewaagd, Bij Scandicci nam Ekaterina Antropova de scorende hoofdrol op zich, bij Conegliano was dat Isabelle Haak. Scandicci bleef de gehele set met minimaal verschil aan de leiding.  Na 24-23 pakte Scandicci met een ace de setzege. In deze set had de Kruijf een invalbeurt, de rest van de wedstrijd bleef ze buiten de lijnen.

Conegliano kende een geweldige start in de tweede set (3-7) en bouwde het verschil aan de hand van Marina Lubian en Kathryn Plummer verder uit tot een ruime 17-25 setwinst na de 14-21 tussenstand aan het begin van de big points.

Isabelle Haak liet zich in de derde set weer zien en nam in haar eentje 13 punten voor haar rekening en had zo een heel belangrijke bijdrage aan de 17-25 setzege na  de 11-16 en 15-21 tussenstanden.

Scandicci kwam in de vierde set van 10-15 achter terug naar 16-17 en bij 20-20 waren de kansen op een tiebreak aanzienlijk gestegen. Conegliano behield echter de rust en deed waar ze goed in waren, namelijk scoren op belangrijke momenten. Ze liepen uit naar 20-24 en pakten de set met 21-25. En daarmee dus de Scudetto in 2024.

Bij Conegliano scoorde Kathryn Plummer 18 keer, Marina Lubian 12 keer en Kelsey Robinson 10 keer. Sarah Fahr kwam met 9 punten net niet in de dubbele cijfers. Bij Scandicci liet Ekaterina Antropova 22 punten noteren, Britt Herbots nam er 10 voor haar rekening. Met 58 om 81 eigen punten lag het voordeel op de eigen score duidelijk bij Conegliano.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rubin/ LVF.