Dikke winst voor Slöetjes en ter Maat

VoV, 24-02-2019. 8:00 uur. Waarbij de overwinning van Lonneke Slöetjes met VakifBank op koploper Eczacibasi Vitra, vijf punten stonden ze voor, wel een behoorlijke tik was. Die werd hoofdzakelijk uitgedeeld door Zhu Ting (24 punten), Lonneke Slöetjes (14 punten) en Kelsey Robinson (11 punten).

De puntenkanonnen aan de andere kant van het net hadden of hun kruit van de week in de Champions League verschoten of hadden het niet droog kunnen houden. Yeon Koung Kim (7 punten), Jordan Larson (9 punten) en Boskovic (7 punten) bleven in de score heel ver achter bij hun directe tegenstanders, hetgeen een 3-0 nederlaag met de setstanden 25-21, 25-13 en 25-19 tot gevolg had.

Bij de mannen wist Fenerbahce een duidelijk 3-1 zege op Yüntas te laten noteren. Drie keer hielden ze de tegenstander onder de twintig punten (13, 7, 19), alleen in de tweede set ging de winst met 25-27 naar de bezoekers. Deze keer was Oliva met 26 punten topscorer bij Fenerbahce en kwam ter Maat met 22 op de tweede plaats. De derde set leverde via de tussenstanden 6-2, 18-3 en 22-5 een hele snelle zege op, in de tweede lukte het Fenerbahce niet om het setpoint op 24-23 te verzilveren. Fenerbahce is naar de zesde plaats gestegen met 33 punten uit 20 wedstrijden.

Besiktas van Yvon Beliën speelt vandaag.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV / Fenerbahce.