Zeges Woudenberg, Taurus II en Voerendaal

VoV, 24-02-2019. 6:37 uur. In de twee Eerste Divisies bij de mannen werden gisteren drie wedstrijden gespeeld. In 1AH stonden Focus4U Woudenberg en EVV Bultman – Hartholt tegenover elkaar. Twee teams die op de ranglijst met 16-47 precies onder elkaar staan op de posities vier (EVV) en vijf.

Het werd na een overduidelijke 10-25 en een iets minder duidelijke 25-20 een spannende partij in Woudenberg. De gasten kwamen via 26-28 op een 1-2 voorsprong maar konden in de vierde set de winst niet binnenhalen. Met 25-23 was Woudenberg in de finale net iets effectiever. Dat bleven ze ook in de tiebreak, die ze met 15-12 wonnen.

• 06. Sovoco 17-45.

In de eerste Divisie B behaalde koploper Taurus II een 1-3 zege bij EMD – Tooling. Na de nipt met 27-25 verloren eerste set was de lijstaanvoerder in de volgende twee sets superieur en veranderden de 1-0 achterstand via 17-25 en 13-25 in een 1-2 voorsprong. In de vierde set waren de ploegen weer aan elkaar gewaagd. Zoals EMD – Tooling de eerste set nipt won, ging deze keer de zege met het kleinste verschil naar de gasten. Met 23-25 pakten ze de vier punten.

In Voerendaal nam de thuisploeg via 25-21 en 25-20 een 2-0 voorsprong op het bezoekende Peelpush. De gasten uit Meijel konden daarna in de volgende sets de nederlaag twee keer met minimaal verschil buiten de deur houden. Eerst was er de 23-25 setwinst in de derde set, daarna de 24-26 in de vierde. Maar de vijfde set gaf geen ‘driemaal is scheepsrecht’, nu was het juist andersom. Met 16-14 hield Voerendaal de zwaar bevochten zege in eigen huis.