Dikke zege Sudosa, vier uitzeges in 1AD

VoV, 04-11-2018. 8:30 uur. Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto heeft gisteren thuis heel erg hard uitgehaald naar VC Bolsward. Met opnieuw een 4-0 zege bleven ze weer de baas in eigen huis. En dit keer wel met heel erg duidelijke cijfers. Bolsward kreeg 10, 17, 9 en nogmaals 17 punten mee op hun terugreis naar Friesland. Met deze zege verstevigt de ploeg uit Assen de koppositie, waar ze nu alleen aan de leiding gaan.

Omdat mede koploper VC Sneek II thuis pas in de vijfde set de winst veilig stelde. Dynamo Tubbergen maakte het de thuisploeg namelijk knap lastig in de eerste en derde set. Het leek wel een gedoseerde aanval op de winst in deze twee sets die met 24-26 en 19-25 naar de gasten gingen. In de tweede en vierde gingen ze met twee keer 25-13 wel hard onderuit. In de vijfde set was het verschil aan het eind maar drie punten.

Uitwinst was er voor drie Twentse ploegen. Rosstars won in Zwolle, Set-Up II in Varsseveld en WVC Volley in Klazinaveen. Krekkers kon niet aanknopen bij de bekersuccessen van vorige week en verloor thuis van D.B.S.

Rosstars verloor nog een setje van VC Zwolle II toen de winst al binnen was. Bij de 0-3 stand na 22-25 en twee keer 18-25 leverden ze de vierde set met 25-19 in. Voor VC Zwolle II was het de eerste setwinst van het seizoen. Hetzelfde overkwam Weghorst Makelaardij WVC Volley bij Hake Tjoba. Ook zij namen een 0-3 voorsprong (19, 18, 16), waarna ze de vierde set met 25-20 bij de thuisploeg lieten.

Het omgekeerde verhaal speelde zich in Varsseveld af. Daar won Heva VCV de eerste set met 25-21 en verloor er toen drie op rij. De laatste twee nipt met 30-32 en 23-25. De 1-1 kwam via 18-25 op het scorebord.

Krekkers hield na een 0-2 achterstand in sets de hoop levend op een 2-3 zege (net als vorige week twee keer in de beker) toen ze de derde set met 25-19 voor zich beslisten. Autoschade Kuiper / D.B.S. had daarvoor met 19-25 en 23-25 een 0-2 voorsprong genomen. Het werd dus geen vijfsetter, de vierde was met een ruime 17-25 ook voor de gasten uit Balk.

De stand is nu: Sudosa – Desto 6-26, D.B.S. 6-24, VC Sneek II 6-24, Set – Up II 6-22, Rosstars 6-16, VCV 6-13, WVC 5-12, VC Bolsward 5-10, Krekkers 5-9, Dynamo 6-9, Tjoba 6-4 en VC Zwolle II 5-1.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.