Tiebreakwinst Webton, DIO en CAS-CRM

VoV, 04-11-2018. 7:22 uur. In de Topdivisie bij de mannen eindigden drie van de vijf wedstrijden in een vijfsetter. Daarin ging de winst naar Webton (vs Donitas), CAS-CRM (vs SV Dynamo II) en DIO (vs VCN). Reflex Kampen en Inter Rijswijk klaarden de klus in drie sets. Zij wonnen respectievelijk van VCV Veenendaal en HLB van Daal / DS.  Volley Tilburg en Sudosa – Desto waren speelvrij.

Webton had nog een appeltje te schillen met NTC-Vastgoed Donitas vanwege de bekernederlaag vorige week in Sneek. Aanvankelijk leek het schilmesje wat bot, want het wilde niet erg lukken, dat appeltje schillen. Op de 25-22 volgden namelijk 19-25 en 16-25, waarmee Donitas een winnende set af was van een streep halen door alle voornemens van de thuisploeg. Het herstel in de vierde set (25-21) opende weer mogelijkheden op revanche, die met 15-10 ook werden benut.

SV Dynamo II won de eerste en de derde set met 25-22. CAS-CRM moest dus twee keer in de achtervolging en een achterstand van het scorebord zien te krijgen. Dat lukte door de thuisploeg in de tweede en vierde set onder de twintig te houden. Met 17-25 en 19-25. Vervolgens sloegen ze in de vijfde set toe, de 10-15 was wellicht een klein dompertje op de feestvreugde nadien bij het Dynamo bierfeest, maar zal wel geen belemmering zijn geweest om het nieuwe clublied uit volle borst mee te zingen.

Bij Maatwerkers VCN vs Kenders Bouw DIO / Bedum waren de eerste twee sets qua uitslag nogal afwijkend. De 17-25 en 25-15 lieten twee verschillende gezichten zien. De 20-25 zette DIO op voorsprong, maar opnieuw was de set daarna voor de tegenpartij. Met 25-21 maakte VCN gelijk. In de vijfde set kreeg de thuisploeg nog 8 punten mee, daarna konden ze aan de kaassoufflé.

Reflex Kampen had in de tweede set de nodige moeite met MKB Accountants / VCV. Met 27-25 maakten ze er 2-0 in sets van, nadat ze de eerste ook al gewonnen hadden. Met een ruime  25-17.  En in de derde set maakten ze de klus af, via 25-21 werd het 3-0.

Koploper Inter Rijswijk kon thuis tegen HLB van Daal / DS in de tweede en derde set net als eerste over de finish gaan. Twee keer was er een 25-23 setzege, in de openingsset was er met 25-19 veel meer verschil. Maar de oogst bleef wel gewoon drie punten, ongeacht de veschillen op het eind.

In de stand gaat Rijswijk aan kop met 6-17, dan volgen Webton 6-12,  CAS-CRM 6-11, Reflex 5-10, VCN 6-10, DIO 6-9, Donitas 6-8, Dynamo II 6-7, van Daal 6-7, Volley Tilburg 4-5, VCV 6-4 en Sudosa – Desto sluit de rij met 5-2.

gh @ Vizier op Volleybal.  Foto uit Webton vs Donitas.