Vizier op volleybal

 

Dilemma voor VCN-fan: midweekse keuze!

VoV, 23-02-2021. 5:17 uur. De fans van de damesploeg Laudame Financials VCN en van de mannen van ComputerPlan VCN staan morgenavond voor een lastige keuze. Deze twee teams spelen namelijk midweeks in hun Eredivisie op hetzelfde tijdstip (om 20:00 uur) een uitwedstrijd, die zoals gebruikelijk te volgen is via de livestream op Volleybal.nl, tenminste als er niet te lang gewacht wordt om de stream op te starten.

Het hoeft overigens geen lastige keuze te zijn als er meerdere media vanaf de bank gevolgd kunnen worden. Maar vaak, omdat de livestream geen herhalingen geeft, mist men dan net de mooiste punten.

De dames van VCN reizen naar Friesland en zullen een poging doen om hun tegenstander uit de top 4 te houden en zelf alle kansen om erin te komen in eigen hand te houden.

De situatie is namelijk zo dat Apollo 8 en Sliedrecht Sport het ticket voor de kampioenspoule binnen hebben en dat de stand na deze teams is Eurosped 7-12, Regio Zwolle Volleybal 7-12, Sneek 6-10 en VCN 6-8.

Even in de huid van een VCN-fan kruipen en dagdromen. Nog twee wedstrijden te gaan namelijk Sneek en Zwolle. Twee keer een driepunter pakken brengt de eindstand voor VCN op 8-14. Sneek kan dan in de laatste wedstrijd (tegen TTP) op 8-13 komen, Zwolle blijft op 8-12 staan en als Sliedrecht Sport dan zaterdag in Vroomshoop met de punten aan de haal gaat blijft Eurosped ook op 12 punten staan. Na de top twee is de eindstand dan VCN 8-14, Sneek 8-13, Eurosped en Zwolle 8-12, waarmee VCN en Sneek dus naar de Kampioenspoule gaan.

Even in de huid van de Sneek-fan kruipen en dagdromen. Morgenavond winnen en de derde plaats pakken (7-13) en dan zaterdag thuis tegen TTP de kampioenspoule veiligstellen door opnieuw in drie of vier sets de winst in Friesland te houden. Met 8-16 hebben ze dan de zekerheid als derde naar de kampioenspoule te gaan en wie dat laatste ticket dan pakt is niet meer het probleem van Sneek, als het dat ooit geweest is, maar van Eurosped en Zwolle (VCN valt na verlies in Sneek af).

Voor de meelevende fan van zowel Sneek als VCN wordt het dus een spannende woensdagavond, typisch zo’n avond dat als het even te veel wordt er snel naar de livestream van Active Living Orion vs. ComputerPlan VCN geswitcht kan worden.

In Doetinchem kan VCN alleen maar punten sprokkelen als startpremie voor de ‘degradatiepoule’, die we zo noemen omdat tot het seizoen 2020-2021 daarin werd uitgemaakt welk team ging degraderen naar de Topdivisie, maar dat is nu in dit corona seizoen even niet van toepassing.

Orion staat derde (6-12) en is na Dynamo en Lycurgus ‘the best of the rest’. Zij hebben een uiterst drukke, belangrijke en mooie week voor de boeg met drie thuiswedstrijden tegen achtereenvolgens VCN (morgenavond), TTP (zaterdag) en VoCASA (volgende week woensdag). Het derde ticket voor de kampioenspoule is voor Orion, daar zullen de volleybalprofessoren het wel over eens zijn. Dat laat de geroutineerde ploeg uit Doetinchem zich niet meer afpakken.

VCN staat met 6-8 op de zesde plaats en heeft geen kans meer op de Top 4, wellicht dat de drive om Orion (even) de voet dwars te zetten de motivatie is om te vlammen. En uiteraard de startbonus voor de degradatiepoule, al stelt dat natuurlijk ook niets meer voor, omdat er in die dubbele competitie geen prijzen te verdienen zijn.

Of om met een vrije interpretatie van de songtekst van Trockener Kecks af te sluiten: We maken van “Zij doen het, één voor het geld, twee voor de show en drie voor het publiek” maar “Zij doen het, één voor de eer, twee voor het publiek en drie voor de show, maar niet voor het geld.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood en VCN.