Vizier op volleybal

 

Bart-Jan van der Mark nieuwe trainer Nawaro Straubing

VoV, 22-02-2021. 14:41 uur. Aan het eind van het seizoen neemt NawaRo Straubing, de huidige ploeg van Iris Scholten, afscheid van hun succesvolle trainer/ coach Benedikt Frank, waarmee er een eind komt aan een periode van vier jaren dat hij als hoofdcoach de Bundesliga ploeg onder zijn hoede had. Frank maakt de overstap naar VC Wiesbaden, zijn opvolger had NawaRo Straubing met Bart-Jan van der Mark al in huis.

Voor het begin van het huidige seizoen had de club de ervaren talenten trainer/ coach Bart-Jan van der Mark namelijk al binnengehaald. Men wilde trouw blijven aan het streven om met jonge talenten te blijven werken, en daarvoor was van der Mark, in zijn actieve volleybal carrière oranje international, in hun ogen de aangewezen persoon.

Van der Mark was immers voor zijn overstap naar Straubing namelijk al zes jaren actief in Schwerin als (wat een prachtig woord) “Bundesstützpunkttrainer” We vertalen het voor het gemak maar als trainer van een regionaal Papendal. In dit seizoen heeft hij de club kennen geleerd en is als assistent-trainer bij de eerste selectie betrokken geweest. Volgend seizoen ligt de verantwoording dus bij hem.

Van der Mark: “Als club jonge talenten een springplank bieden door zich op het hoogste niveau wekelijks te laten zien en in een professionele omgeving aan hun eigen ontwikkeling te laten werken. Een mooi Project waar ik graag deel uit van wil maken. Voor mij een kans om na een aantal mooie jaren bij VC Olympia Schwerin en 1 jaar samenwerking met Benedikt Frank hier in Straubing, talent in de volgende fase van hun loopbaan verder te helpen.”

gh @ Vizier op Volleybal. Op de foto de komende (links) en gaande trainer. Foto NawaRo Straubing.