VCN komt tekort in Barneveld

VoV, 22-02-2021, 14:03 uur. Afgelopen zaterdag kruiste het vlaggenschip van VCN in Barneveld de degens met Bielderman Koetsier/ SSS.

Dit team is hun competitie begonnen tegen de toppers en stond daarom nog redelijk onderin de ranglijst. De laatste weken verkeerde onze tegenstander met winstpartijen tegen Taurus en VoCASA in een prima vorm en dit maakte dan ook duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden.

Coach van Hal kwam met een strijdplan en had daarbij de volgende basisopstelling in gedachten: Matthew Immers en Ferdy van Dijk op de buitenkant, Robert Jansen als spelverdeler, Tom van Reeuwijk op de diagonaal, Rogier van Leeuwen en Sammy Talbott als afwisselend passende en verdedigende libero, en Tom Feldkamp en Vincent Smid op de middenas. Deze laatste maakte zijn basisdebuut – waar Lucas Vroom al enige tijd kampte met een verrekte kuitspier. Wij hopen dat dit niets te maken had met zijn verjaardagscadeau voor Lisa.

Het spel startte met forse servicedruk vanuit SSS en sterk blokkerend werk. VCN had in het begin geen antwoord, en keek al snel tegen een achterstand aan. Gedurende de eerste set bleek SSS de naam helaas niet echt waar te maken bij de ontvangt van de gasten in hun thuishal.

SSS staat immers voor “Speelt steeds sportief”, staat er te lezen in de annalen van de club, sportiviteit die we als vereniging willen uitstralen naar onze gasten. Spijtig bleek echter dat de muziekinstallatie alleen werkte bij punten voor de thuisclub, en dat het olijke DJ-duo allerlei snedige bijnamen had bedacht voor de spelers van VCN. Gelukkig liet VCN zich hier niet door van de wijs brengen, en bleef het team dapper weerstand bieden. Tom van Reeuwijk was verantwoordelijk voor een flink aantal scores. In de 1e set was SSS volleyballend de betere ploeg, en dat uitte zich ook in de eindstand van de set van 25-19.

In de tweede set kon VCN beter bijblijven, en liep het zelfs uit naar een geringe voorsprong. Ferdy en Matthew waren veelvuldig effectief over de pipe, en Sammy hield het nodige van de grond. In de eindfase was SSS efficiƫnter, en maakte minder fouten. Deze set ging met 25-22 naar SSS.

In set 3 maakte spelverdeler Robert Jansen plaats voor Roland Mijnans, die hopelijk een nieuwe impuls zou kunnen geven. VCN bleef strijdlustig. Onze Vincent Smid, a.k.a. “de schutting van Barendrecht”, liet nog even zien dat hij ook subtiel kan zijn. Na een lange rally wist hij te scoren met een zeer precies geplaatste prikbal. Dit mocht echter niet baten in het eindresultaat, ook de laatste set ging verloren en daarmee was de wedstrijd gedaan.

Duidelijk is dat VCN nog veel te leren heeft. Gelukkig komt er nog een degradatiepoule, waarin de onderste vijf teams elkaar nog tweemaal treffen. Nog wedstrijden genoeg dus!

Aankomende week zijn er alweer twee wedstrijden, de laatste van het reguliere programma. Woensdag a.s. speelt VCN tegen Orion in Doetinchem, om 20.00 uur, en zaterdag het altijd lastige Groningen-uit om 15.00 uur. Tot dan via de livestream!

gh @ VoV, verslag via ComputerPlan VCN, Foto idem.