Dinto MC naar finale NOJK!

VoV, 27-02-2023.  14:10 uur. In Dordrecht stond de halve finale van het NOJK op het programma. De meisjes C van Dinto kwamen in de eerste wedstrijd tegenover Havoc uit Haaksbergen te staan. De teams gingen in de eerste set lang gelijk op, maar Havoc bleek in de slotfase de sterkste. Ook in de tweede set was Havoc met veel servicedruk de betere ploeg.

Daarna was Dinto tegen Velo uit Wateringen en Volley2B de duidelijke winnaar.

In de kruisfinale kwam de Warmenhuizer selectie tegenover Peelpush te staan. Dit team was in de andere poule de sterkste gebleken en liet in de eerste set direct mooi volleybalspel zien. Vooral defensief was de Limburgse opponent ijzersterk en won met 25-15 van Dinto.  De Noord-Hollandsen lieten zich niet uit het veld slaan en kwamen in de tweede set op stoom. Met snel spel op de flanken en machtige smashes in het centrum sleepte Dinto met 25-16 er een beslissende set uit.

Peelpush nam in deze set direct het initiatief en kwam op een 1-5 voorsprong. Met gedurfde opslagen en harde smashes verkleinde Dinto de marge tot een 6-8 veldwissel.  Peelpush stoomde door naar een 11-8 voorsprong. Met een harde smash van Bente Kerker kreeg Dinto de service terug. Via vier snoeiharde opslagen van Lisa Swan kwam de Warmenhuizer equipe op een 13-11 voorsprong. Peelpush bracht de spanning terug tot 14-12. Een rally van anderhalve minuut bezorgde Dinto uiteindelijk via een goede aanval van Feline Stam de winst.

In Gemert mag Dinto nu strijden in de finaleronde.  Gefeliciteerd meiden!

Dinto speelde met: Jill Swart; Chloë de Langen; Riva Ligthart; Suus Kooij; Lisa Swan; Maren van der Welle; Bente Kerker; Feline Stam; Suze van Duin en Zoë Ligthart.

gh @ VoV, verslag en foto van / via Erik Poel , Dinto.