Dipje US Dames1 nog niet over

VoV, 07-11-2023. 9:37 uur. Hoewel Ajax het tij wist te keren tegen FC Volendam, houdt de malaise voor een ander Amsterdams team een weekje langer aan. Een 3-0 nederlaag tegen Donki-Sjot D1 was het resultaat na een avond volleyballen door  US in Den Dungen.

In de eerste set keken we al snel tegen een achterstand aan (8-5 en 16-11). Door het stabiele spel van Donki-Sjot en onze hoge foutenlast verloren we de eerste set.

In de tweede set ging het tot halverwege de set gelijk op (15-16). Donki-Sjot wist toen de voorsprong te pakken (21-17). Aan het einde van de set konden we het nog even spannend maken maar de comeback was net te laat ingezet. Zodoende keken we tegen een 2-0 achterstand aan.

Voor de wedstrijd wisten we al dat US D4 het ‘3-2 winnen’-abonnement had opgezegd, en bij de 2-0 achterstand zagen wij het wel zitten om dat abonnement over te nemen. Dus begonnen we fel aan de derde set. Dat leverde ons de voorsprong op (2-8). Deze wisten we vast te houden tot aan het einde van de set. Toen ging het helaas mis. In een spannende afsluiting trokken we aan het kortste eind.

Met 25-19, 25-23 en 28-26 op het scorebord konden we, ongedoucht vanwege een aanwezige legionellabacterie, weer terug naar Amsterdam. De gretigheid voor een overwinning is alleen maar groter geworden dus wij gaan weer een week knallen op de training. Op 11 november spelen wij tegen VollinGo D1 in onze eigen Amstelcampus. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van #2 Sophie ten Asbroek, US Amsterdam. Foto John van Geenen.