Resultaten teams met NL-spelers in Europa en Azië.

VoV, 07-11-2023. 6:56 uur. Over Italië (Plak, Andringa) en Frankrijk (Parkinson) berichten we reeds. Bij het overzicht van de dames in Italië en bij de VoV Weekend Top 10 van afgelopen zaterdag voor wat betreft Frankrijk. We gaan nu beginnen met de bekertoernooien in België en Duitsland. Eigenlijk in Duitsland en België.

Grizzlys Giesen van Michiel Ahyi, die overigens niet speelde, won met 3-0 (15, 11, 16) van Haching München. In de volgende ronde nemen ze het op tegen Freiburg.

Powervolleys Düren behaalde een nipte 2-3 zege bij Mondorf. Eerste set werd met 28-30 gewonnen, de vierde met 32-30 verloren. De tiebreak eindigde in 13-15 voor de ploeg van Luuc van der Ent en Siebe Korenblek. Er was geen matchreport beschikbaar. De volgende tegenstander van Düren is nog niet bekend.

In de Beker van België werden de wedstrijden in de kwartfinale gespeeld. Aalst won met 3-1 van Achel, na de 28-30 in de eerste set pakte Aalst via 25-10, 25-19 en 25-16 het ticket voor de halve finale. Robin Overbeeke scoorde 7 keer voor Aalst tijdens één basisplaats en drie invalbeurten, Dion Verwey maakte 6 punten voor Achel

Maaseik verloor met 0-3 (18-25, 26-28 en 21-25) van Leuven. Joris Berkhout had bij Maaseik een invalbeurt. Roeselare won met 0-3 bij Guibertin via de setstanden 17-25, 30-32 en nogmaals 17-25. Jasper Wijkstra kwam niet in actie bij Roeselare. En Menen vs. Waremme werd 3-1. Daar was geen Nederlandse inbreng.

In Turkije wonnen de teams met NL-inbreng alle drie zonder setverlies. Halkbank versloeg Cizre via 25-18, 25-18 en 32-30. Ziraat Bankasi vertrok met 15-25, 23-25 en 16-25 setwinsten in de tas bij Bursa en Fenerbahce was met 25-23, 25-18 en 25-20 te sterk voor Belediyespor.

Nimir Abdel-Aziz scoorde 5 keer voor Halkbank, hij stond alleen in de eerste set in de basis, Wouter ter Maat maakte 16 punten voor Ziraat Bankasi, waar Bennie Tuinstra geen speelminuten kreeg. En Dick Kooy liet 14 punten voor Fenerbahce noteren.

Daan Streutker verloor in Oostenrijk met Waldviertel met 2-3 van Hypo Tirol. Hij speelde de eerste twee sets en scoorde 3 punten. Na de 0-2 achterstand kon Waldviertel via 25-21 en 25-18 nog een tiebreak forceren, die ze met 12-15 verloren.

PAOK Thessaloniki van Maarten van Garderen leed een 2-3 thuisnederlaag tegen Panathinaikos. Met 29-27 in de vierde set pakten ze de tiebreak, die met 10-15 verloren ging. Van Garderen scoorde 20 keer.

Thijs ter Horst verloor in Zuid-Korea met Kepco de thuiswedstrijd tegen KB Stars. De vierde set ging met 24-26 naar de tegenstander, waarna zij ook de tiebreak wonnen. Met 11-15. Thijs ter Horst scoorde 24 keer.

En in Tsjechië leed spelverdeler Wessel Keemink met Karlovarsko een 1-3 nederlaag tegen Kladno. De eerste set werd nog met 26-24 gewonnen, daarna volgden drie verloren sets met 16-25, 19-25 en 23-25. Keemink scoorde 3 keer, zijn ploeg staat op de 9de plaats, speelde echter wel een paar wedstrijden minder.