Rondje Europa, langs de teams met NL-speelsters.

VoV, 07-11-2023. 6:00 uur.  Om maar met het makkelijkste deel van de rondreis te beginnen, gaan we eerst langs de landen waar even geen Nederlandse acties te noteren waren, ondanks dat de speelsters er wel waren.

In Griekenland verloor Panathinaikos met 3-1 van AEK. De eerste set werd nog gewonnen en in de vierde was er bijna een tiebreak uitgesleept, maar helaas voor de ploeg van Maret Grothues, die niet speelde vanwege een blessure, ging dat net niet door.

In Hongarije kwam de ploeg van Lavinia Maiorano niet in actie, Alba Blaj van Anneclaire ter Brugge speelde wel in Roemenië, Anneclaire niet. Haar ploeg won met 0-3 (18, 20, 18) van CSU Tigre Mures.

In Zwitserland werd spelverdeelster Hyke Lyklema (foto boven) bij Volleyball Academy vs. Genève uitgeroepen tot MVP van de wedstrijd. Haar team won het uitduel met 1-3. Met 28-30, 18-25 en 16-25 maakten ze de 1-0 achterstand (25-22) ongedaan. Hyke scoorde 6 punten. Libero Florien Reesink was 10 keer foutloos op de serve van de tegenstander.

Lugano van Puck Hoogers, die twee sets in de basis stond en 1 invalbeurt had, verloor uit met 3-0 (23, 16, 21) van Cheseaux. Puck Hoogers scoorde 1 punt. En Sm’ aesh Pfeffingen won thuis met 3-0 (21, 21, 16) van Schaffhausen. Nicole Oude Luttikhuis speelde nog niet.

In Turkije won VakifBank van Sarah van Aalen met 0-3 (14, 21, 18) bij Sariyer. Sarah van Aalen had drie keer een invalbeurt. Bij de tegenstander speelde de Duitse Kimberly Drewniok, die net als van Aalen al uitkwam voor SC Potsdam. Hadden ze wellicht nog een gespreksonderwerp nadien.

Marrit Jasper won met Nantes thuis met 3-2 van RC Cannes. De 1-2 achterstand werd met 25-18 weggewerkt, waarna de tiebreak met 15-10 werd gewonnen. Marrit Jasper scoorde 17 keer, zij zorgde bovendien voor 24 goede servepasses. Ze stond vier sets in de basis, in de derde set had ze een invalbeurt.

Laura Jansen verloor met Venelles thuis met 1-3 van Chamalières. De tweede set werd dik met 25-14 gewonnen, in de andere drie waren de bezoekers met 23-25, 19-25 en 13-25 de betere ploeg.

In de stand staat Nantes vierde, Venelles is de nummer elf.

Anna Mebus behaalde met Liiga Ploky een knappe uitzege bij Oriveden. Na een moeizame eerste set, die met 24-26 werd gewonnen, volgden twee setwinsten met 19-25 die dus een stuk duidelijker waren. De eigen score van 43 om 52 was wel duidelijk in het voordeel van haar ploeg. Anna Mebus nam 3 punten voor haar rekening. Haar ploeg staat 7de in de stand.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Facebook Volleyball Academy en Liiga Ploky.