Zaanstad H2 zonder setverlies langs VC Shot

VoV, 07-11-2023. 5:57 uur. “Weet je nog? Toen jullie struikelend de sporthal binnenkwamen?”  In de kleedkamer worden voorafgaand aan de wedstrijd herinneringen opgehaald aan het laatste seizoen dat we tegen de tegenstander van vandaag speelden. Wie dat dan is? VC Shot uit Culemborg.

Terwijl wij als haringen in een ton zo goed en kwaad als het kan proberen in te spelen, heeft de tegenstander zeeën van ruimte aan de andere kant van het net. Ik ben er nog niet helemaal uit wat nou fijner is. De wedstrijdvoorbereiding lijkt een eeuwigheid te duren. Als het eindelijk kwart over drie is klinkt het verlossende fluitsignaal. Jetzt geht’s los.

Ik mag beginnen van coach Ronald. Zoals altijd op rechtsvoor. Dat betekent dat ik al snel aan service kom. Die is niet onverdienstelijk, maar levert geen punt op. Ik maak plaats voor René en ga naar de kant. Tegen de tijd dat ik het veld weer in mag zijn er al twee time-outs genomen en staan we halverwege de set meer dan tien punten voor. Conditioneel hoef ik me deze set geen zorgen te maken. Merkala Zaanstad Heren 2: één, VC Shot Heren 1: nul.

“Mannen, het gaat niet net zo makkelijk worden als de eerste set. Ik wil dat jullie met volle scherpte aan de tweede set beginnen”. Ronald had het al halverwege de eerste set aangekondigd, maar brengt nog maar een keer in herinnering dat dit geen team is waar in vier sets met gemak overheen walsen. Al zou men daar anders over kunnen denken als ze uiteindelijk de eindstand zien. Eerlijk is eerlijk. In de tweede set spelen de mannen uit Culemborg wel degelijk beter. Wij hebben echter Ronalds woorden ter harte genomen. We werken hard en blijven scherp. Het Zaanse blok blijkt een lastig obstakel voor de Shotters. Ook als de Shotters Smashers zijn.

In set drie gaat het de Zaanse mannen weer voor de wind. Er is geen vuiltje aan de lucht. Eigenlijk valt er niet bijzonder veel opmerkelijks over te vertellen. Ook deze set wordt door Merkala Zaanstad Heren 2 met tien punten verschil gewonnen.

Wat staat ons in de weg om ook het bonuspunt te pakken? De voorsprong in de eerste drie sets alleen al is op een punt na een set waard. Het kan niet zo zijn dat we het bij drie gewonnen sets laten. Toch maken we het nog aardig spannend. Met de nodige veerkracht, en een tikje geluk, weten we ook de vierde set te winnen. Maar dan wel met minimale marge.

Met deze vijf punten bijgeschreven op ons conto bezetten we momenteel de tweede plaats in de ranglijst. Een prima resultaat. En wat mooi is om te zien, is dat de jeugd in ons team mondjesmaat de kans krijgt om te spelen. We zijn ontzettend blij met de inzet van Tim en Luuk.

Komend weekend vieren we Sint-Maarten in Bilthoven. We hopen op veel snoep en mooie lampionnen. Irene heeft duidelijk weinig vaders in het team, of simpelweg geen zin om met de kinderen door de regen langs de deuren te lopen. Mocht u nou ook een vrije namiddag hebben, ik hoor dat de Kees Boekehal bijzonder sfeervol is. Tot dan!

gh @ VoV, verslag van Marc van den Hurk, Zaanstad Heren2. Foto Jan van den Noort.