Donitas D1: Hard werken beloonde niet

VoV, 13-02-2019. 5:42 uur. Zaterdag 9 februari stond de wedstrijd tegen VoCASA op het programma. De ploeg uit Nijmegen staat momenteel bovenaan de ranglijst van de Topdivisie. Onze doelstelling na een week trainen met de focus op hard werken was: samen vechten voor elke bal, daarna zien we na het laatste fluitsignaal wel wat de eindstand is.

De eerste set begonnen we met een achterstand die we niet meer in konden halen, 19-25 was het eindresultaat. Na deze set werd op de achterlijn gezegd: “hard gewerkt meiden, we zetten dit door in de tweede set!” We gingen weer volle bak, maar VoCASA was scherp waardoor we met een puntje minder het veld verlieten, het werd in de tweede set 18-25 voor VoCASA. Wout zei voor de start van de 3e set: “We hebben bijna een mini-vakantie van volleybal, maar eerst gaan we alles er aan doen om er vijf sets uit te slepen!”

Zo gezegd, zo gedaan, we wonnen na een paar serveseries en hard werken de derde set met 25-21. De vierde set zetten beide teams alles op alles waarna VoCASA aan het langste eind trok met 24-26… Balen maar kop d’r weer veur, want we hebben samen hard gewerkt en daar zijn we blij mee! Jammer dat we geen 5e set als beloning hebben gekregen, maar we gaan de lijn voortzetten na de twee weken rust.

Deze twee weken rust gaan we goed gebruiken om naast het trainen te herstellen, op (ski)vakantie te gaan, weekendjes of dagjes uit te plannen en er staat nog een clinic voor de boeg! Op 2 maart reizen we af naar Apeldoorn om een wedstrijd te spelen tegen SV Dynamo Apeldoorn dames 1. Hard werken en plezier hebben, daar gaan we voor. Tot over 2 weken!

gh @ VoV, verslag OBEG Donitas Dames 1. Foto Jan van den Noort.