Hoofdstedelijk frenemy derby voor Armixtos

VoV, 13-02-2019. 5:47 uur. Afgelopen zaterdag mochten we met Armixtos Dames 1, een uur later dan gepland, aantreden tegen onze frenemies Pharmafilter US D2, dé Amsterdamse derby. Tegen dit team spelen is voor velen van ons erg speciaal, want oud – teamies tegen elkaar is altijd leuk! We waren er uiteraard op gebrand om te winnen, maar wilden vooral lekker vrijuit spelen en genieten van de wedstrijd.

Nou, dat is niet helemaal gelukt. We begonnen wel aardig. In de eerste set hadden we goede servicedruk, deed iedereen wat hij moest doen en stond het al snel 25-17. Lekker!

Wat er vervolgens in de tweede én derde set gebeurde mag Joost weten. De servicedruk viel weg, we probeerden het wel, maar het lukte allemaal net niet. We liepen onszelf een beetje in de weg. US had de zaken wel op orde en had de druk er lekker op zitten. Ze pakten deze sets met 20-25 en 18-25.

Dus met 1-2 achter, maar The Green Army was nog niet verslagen. We voelden het allemaal: ‘We laten ons niet in eigen huis vloeren!’ Tijd voor actie dus. Dezelfde speelsters van de gewonnen eerste set mochten het veld weer in. We lieten het gewicht van de schouders vallen en lieten weer iets van ons eigen niveau zien. De aanval is de beste verdediging: 25-18 en op naar de 5e set!

In de laatste set lieten we ein-de-lijk zien wat we waard waren. Het stond meteen al 3-0. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen. Vanaf het eerste punt kwam US er niet meer aan te pas. Het verzet was gebroken. Met 15-7 hebben wij deze wedstrijd toch nog met 3-2 gewonnen, jeej!

Na de wedstrijd hebben we nog gezellig een potje muziekbingo gedaan (uiteraard onder het genot van een drankje) met een aantal speelsters van US. De strijdbijl hebben we begraven. Tenminste, voorlopig dan. We vierden onze overwinning tot in de vroege uurtjes in onze Foute Fitness outfits.

Voor nu houden wij even een kleine volleybalvakantie. Een maand lang hebben we geen wedstrijd. Sommigen van ons genieten as we speak van de sneeuw en après-ski. Anderen zoeken de warmere regionen op. We hopen dat we allemaal weer fris en fruitig terugkeren in het veld voor het laatste deel van de competitie.

We zijn er weer op 9 maart om 17:00 uur in Sportcentrum de Pijp. We nemen het dan thuis op tegen Thor D1. De vorige keer kwamen we net tekort tegen dit team en ze staan tweede, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden. Zet het alvast in je agenda en kom ons supporteren!