Vizier op volleybal

 

Donitas D1 na zege op Peelpush koploper

VoV, 23-10-2018. 4:22 uur. Zaterdag 20 oktober was de dag dat de krachtmeting tussen de nummer 1 Peelpush en nummer 2 Donitas op het punt van beginnen stond. Peelpush uit het verre Meijel, ergens in Limburg ofzo, speelde vorig jaar nog in de eredivisie, maar mocht nu naar het mooie Groningen afreizen.

Aan de voorbereiding kon het bij ons in ieder geval niet liggen. Na een goede trainingsweek was het wel even tijd voor een beetje ontspanning en dat doen wij natuurlijk met een feestje! Fynn Lortman hoort nu ook bij de club van 30 en dat is een reden voor een feestje en wij weten wel hoe dat moet.

Er werd nog wat nagepraat, maar we moesten ons dan nu echt gaan focussen op de wedstrijd. Dat deden wij door om 18:00 uur klaar te staan in zaal 1 voor onze training, de hitjes werden weer afgespeeld en we werden door Erwin, Wout en Henny klaargestoomd voor de wedstrijd.

We begonnen de wedstrijd sterk met goede side-outs en zoals Henny altijd zegt ‘huizenhoge blokjes’. Het publiek was ook weer met grote getalen aanwezig en dat was dan ook goed te horen met al die trommels. Het bleef in de set steeds gelijk op gaan, op 23-23 viel het spel even stil. Wat er aan de hand was, is volgens mij nog steeds de vraag… Lotto liet zich hier niet door beïnvloeden en serveerde de winst in de eerste set naar ons toe met 24-26.

Vol goede moed door naar set twee! Peelpush heeft in deze set nooit de kans gekregen om ons voorbij te gaan. Famke en Lotto zetten de blokkering weg als een huis, Lynn en Lobke vuurden kanonnen af met hun serve, de pass werd steeds netjes bij de setters afgeleverd, waardoor al onze aanvallers volle bak konden aanvallen. Dit resulteerde dan ook in een setwinst van 25-15.

Zoals Erwin dan altijd zo mooi kan zeggen ‘blijf in cirkel 1’. Wij wisten wat ons te doen stond: zorgen dat Peelpush geen enkel punt mee naar huis krijgt. Net zoals in de andere sets was iedereen weer on fire. Woet gaf ons de instructies voor de service en deze wisten wij dan weer scorend weg te leggen. Ook deze set haalden wij met 25-20 binnen. Geen gelul gewoon 3-0! Toktoktokkukelekuu!

Wij nemen door deze 3-0 winst de koppositie over in de topdivisie en staan nu twee punten los en dit willen wij natuurlijk graag zo houden. Volgende week komen wij in actie voor de beker, we spelen in Mariaparochie tegen de Krekkers en WSV. Aanvang voor deze wedstrijden 13:30 uur en 15:30 uur.

Wij willen het publiek weer bedanken voor de fantastische steun en ook de meiden van Oranje Nassau voor het ballenrollen, bedankt meiden! Hopelijk allemaal weer tot de volgende keer!

gh @ VoV, verslag van Donitas D1. Foto Rudy van ’t Rood.