Vizier op volleybal

 

Donitas D1 nam met verlies afscheid van …

VoV, 16-04-2019. 19:13 uur. Zaterdag was alweer de laatste competitiewedstrijd, de allerlaatste thuisdag van dit seizoen. Een dag met toch een beladen gevoel. We willen het seizoen met z’n allen afsluiten, en als team gaan voor de winst.

Om 19.30 uur begon onze laatste wedstrijd in de goed gevulde Struikhal, met Dros-Alterno DS2 als tegenstander. Als echte dieseltjes hadden we een beetje moeite met opstarten. We begonnen rommelig. Langzaam maar zeker startten we op, maar helaas iets te laat. De eerste set ging naar Alterno.

Maar gelukkig was de motor nu warm gedraaid en konden we op naar de tweede set. Deze ging dan ook stukken beter, waardoor deze set gewonnen werd. Nu door broezen naar de laatste twee sets. Maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. We zakten weer weg en behaalde het gewenste niveau niet meer. De 3de en de 4de set werden dus beide gewonnen door Alterno. Helaas, 1-3 verloren.

Niet het gewenste afscheid dat we hadden gewild. Maar ja, dan moeten we het maar zelf mooi afsluiten. Na de wedstrijd is er mooi afscheid genomen van een aantal spelers die helaas volgend jaar niet meer bij ons in het team spelen.

Na 11 mooie seizoenen bij Donitas was dit de laatste wedstrijd van Lynn in het geel-blauw. We gaan haar strijdlust en wijze woorden ontzettend missen. Maar zoals ze zelf zei, zit Donitas in haar hart, dus we gaan haar vast nog tegenkomen op de tribune van de Struikhal. Naast Lynn stopt ook Rosanne met volleybal. Haar vrolijkheid, enthousiasme en mooie zangkunsten gaan we natuurlijk heel erg missen.

Ook hebben we zaterdag afscheid genomen van Annelies. Zij zal haar aanvalskunsten en vieze balletjes volgend jaar in de eredivisie laten zien. We gaan haar zeker missen, maar wensen haar heel veel plezier. Ook onze andere hardhitter Lobke vertrekt naar een andere club. Zij is opzoek naar een avontuur in het buitenland en wij hopen dat ze daar net zo’n leuke club als de onze gaat vinden (mission impossible).

Ook is zaterdag officieel afscheid genomen van Anoek. Na aardig wat jaartjes actief lid te zijn geweest bij Donitas, is nu toch echt het moment van afscheid gekomen. Naast het afscheid van deze toppers hebben we helaas ook afscheid genomen van Meriek en Anne-Lotte. Meriek doet volgend jaar een stapje terug en Anne-Lotte besluit om het over een andere boeg te gooien en ambieert het om passer-loper te worden. Gelukkig blijven Meriek en Anne-Lotte gewoon bij Donitas spelen, dus hoeven we hen niet helemaal te missen.

Na nog wat lieve woorden van onze aanvoerder, Femke, en mooie liedjes van de tribune, is de laatste thuisdag gezellig afgesloten met een goed feestje. Gelukkig zijn Iris, Mijke, Sanne, Ellen en Femke volgend jaar nog weer een seizoen te bewonderen in de geel-blauwe shirts van het eerste. Dit allemaal weer onder leiding van Erwin, Henny en Wout.

Wij willen het fantastische publiek, de supporters, familie, sponsoren, meetrainers en alle vrijwilligers super bedanken voor het afgelopen seizoen en hopen jullie ook volgend seizoen weer allemaal te zien! Tot volgend jaar!

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 1. Foto Jan van den Noort.