Donitas D1 op bekerbezoek bij DBS

VoV, 25-10-2017. 6:20 uur. Afgelopen zaterdag, 21 oktober, mochten wij voor de beker naar het altijd mooie Friesland, naar De Balkster Smashers. Veel van onze teamgenoten komen daar vandaan dus je zou zeggen dat dit een voorbode moest zijn van een mooie middag. Nu hebben wij, ongeacht de uitslag, het natuurlijk altijd leuk met elkaar dus een leuke middag was het zeker.

We begonnen zoals altijd in de kantine met koffie en hier en daar werd nog wat geluncht. Vervolgens was het tijd om het veld te betreden en een beetje te wennen aan de zaal. Deze was wat laag en nogal krapjes bij de achterlijn. Maar hier lieten wij ons uiteraard niet door van de wijs brengen en gingen vol frisse moed de wedstrijd in. We begonnen tegen De Balkster Smashers, ook wel D.B.S. Genoemd in de volksmond en al snel leek het erop alsof het hele dorp was uitgelopen om ‘hun dames’ te bewonderen. Het werd gezellig druk en daar houden wij wel van!

De wedstrijd begon wat stroefjes maar al snel konden we het spel controleren en wonnen we met 25-15 de eerste set. De tweede set ging het lang gelijk op maar konden we boven de 20 het verschil maken, het werd 25-20. In de derde set konden we het ons permitteren om wat te wisselen en konden wat meer speelsters minuten maken. Dit deed niks onder aan de prestaties want met 25-18 wonnen we de wedstrijd met 3-0.

Vervolgens mochten we meteen door naar de tweede wedstrijd, die speelden we tegen VC Sneek dames 2. Geen onbekend team voor ons, we hadden er in de voorbereiding al tegen gespeeld en de moeder van Femke zit daar op de bank als assistent!

We begonnen de wedstrijd prima en wonnen de eerste set dan ook met 25-19. De tweede set begon het wat te kraken, we werden slordig en maakten de punten niet af, we verloren de tweede set dus ook met 21-25. Wij waren overigens niet de enige partij die slordiger werd, ook de scheidsrechter had steeds meer moeite de wedstrijd in goede banen te leiden.

In de derde set bleven wij op sommige momenten slordig maar we wisselde die momenten ook af met mooie punten. Helaas trok Sneek aan het langste eind en verloren wij ook de derde set met 23-25. In de vierde set kregen we weer een beetje vat op het spel en konden we deze set winnen met 25-16. Toen begon de vijfde set en was het bij ons een beetje op, de achtste set van de dag en een hoop energie verspild aan de slechte arbitrage. We verloren dan ook met 8-15.

Dit betekende dat De Balkster Smashers, wij gebruiken graag de volledige naam zoals jullie merken, het voor ons moesten doen wilden we nog een ronde verder komen. Dit is ze helaas niet gelukt, na een 2-0 voorsprong won Sneek alsnog met 3-2 en zijn wij nu in november een weekend vrij.

Wij bekijken alles namelijk graag van de zonnige kant en blijven niet lang hangen in verlies. Er was echter nog enige tijd onduidelijkheid over de puntentelling voor de beker want als de Nevobo voor ‘normale’ puntentelling was gegaan, waren wij nu door geweest. Geen ramp want nu kunnen wij ons volledig focussen op de competitie.

Aanstaande zaterdag spelen we onze stadsderby tegen die groenen van Veracles! Wij hebben er ontzettend veel zin in en hopen weer op veel publiek. Dus zet vast in de agenda: zaterdag 28 okt 19:30 uur in de Struikhal van de Aclo in Groningen.

gh @ VoV, verslag Donitas Dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.