Winst Donitas D2 via tiebreak

VoV, 25-10-2017. 6:25 uur. Afgelopen zaterdag kregen wij Sudosa – Desto op bezoek, nadat we in de uitwedstrijd hadden verloren met 3-2 wilden we graag revanche nemen. Gelukkig was Annemarie weer terug van een blessure, en Ilse ( de Lange) weer terug van een uitwisseling in Italië.

We begonnen de eerste set goed, we creëerden zelf veel service-druk waar de passlijn van Sudosa veel moeite mee had. De aanvallers waren ook goed op dreef, Iris en Liek sloegen de ballen er lekker in vanaf de buitenkanten. En de middens pakten hun punten mee in de blokkering. Zo sleepten we de eerste set binnen met 25 – 23

In de tweede set wisten we Sudosa ook weer goed onder druk te zetten met onze serve, vooral Marrit en Eline wisten veel druk te leveren. En we pakten daardoor al snel de voorsprong, maar later in de set werd het toch nog spannend, we werden meer onder druk gezet in de passing waardoor Sudosa heel dichtbij kwam. Annemarie wist de rust te bewaren in het achterveld en de pass werd afgeleverd bij Eline, zo kon Eline de aanvallers weer aanspelen en wonnen we ook deze set.

Maar toen kwam de “beruchte” derde set, het ritme werd onderbroken. We kwamen veel onder druk in de pass en er ontstond veel chaos, we maakten veel eigen fouten waardoor Sudosa al snel de voorsprong pakte. Dit was een set om snel te vergeten, en deze ging ook dan naar Sudosa.

In de vierde set konden we niet meteen weer het ritme oppakken van de eerste twee sets, het bleef een beetje chaotisch en kwamen dus ook al snel op achterstand. Halverwege de set gingen we weer beter spelen en leverden wij ook weer meer druk. Het werd nog spannend aan het eind van de set, maar helaas ging ook deze set naar Sudosa.

We begonnen de vijfde set met Eline aan serve, hierdoor kwamen we al snel op voorsprong. Deze begonnen we sterk en wisten dit ook vast te houden, de aanvallers sloegen de ballen er weer mooi in, waar Sudosa veel moeite mee had. We hielden de druk op Sudosa, en zo wisten wij de vijfde set binnen te slepen, en eindigde het in een 3-2 voor ons.

gh @ VoV, verslag van DeLeuksteDeal Donitas D2. Foto Rudy van ’t Rood.