Vizier op volleybal

 

Donitas D1 van 0-2 achter naar 3-2 zege.

VoV, 30-11-2022. 13:18 uur. Zaterdag hebben we eindelijk onze vloek verbroken en gingen we er weer vandoor met de winst (ja sorry, spoiler alert). Dit ging helaas niet zonder slag of stoten.

We begonnen de wedstrijd zoals we de afgelopen weken de wedstrijden begonnen, niet met ons eigen spel en niveau. We liepen achter de feiten aan. Ondanks dat we in de rally veel ballen nog van de grond wisten te halen, verloren we de eerste set.

Met de wetenschap dat we sterk waren in de rally, waren we ervan overtuigd dat we de tweede set zouden pakken. We hoefden alleen maar scherper te zijn in de side-out, moet lukken toch? Toch keken we vrij snel tegen een grote achterstand aan en hebben we ook de tweede set aan onze neus voorbij laten gaan.

Het leek weer een verlies te worden, maar dat wilden we niet accepteren! Zo dik als dat we de eerste twee sets hadden verloren, zo dik wonnen we de derde en vierde set. De hele wedstrijd was omgeslagen in ons voordeel. Het geloof dat we konden winnen was weer terug! Met vuur in onze ogen gingen we de vijfde set in.

In de vijfde set gingen we lang gelijk op, totdat wij richting het einde een kleine voorsprong hadden. Nog twee punten en we hadden de wedstrijd gewonnen. Maar we zouden ons niet zijn als we het toch nog even spannend zouden maken. Daar komt het publiek voor toch? Het werd 13-13. Maar met een legendarische service van onze Lio, wisten we met 15-13 de laatste set binnen te slepen. Wat voelde het fijn om weer een keer te winnen!

Aankomend weekend hebben we geen wedstrijd, dus wij gaan onszelf even lekker belonen met een heerlijk (iets aan de vroege kant) kerstdiner!

gh @ VoV, verslag Donitas dames 1. Foto FB Donitas D1.

Noot VoV: Donitas D1 speelde tegen Set-Up ’65 uit Ootmarsum.