Donitas D1 wint vijfsetter van Apollo 8 D2

VoV, 20-10-2021. 2:38 uur. Op zaterdag 16 oktober stond de wedstrijd tegen het jonge en talentvolle team uit Borne op de planning, een team waarvan wij wisten dat het een pittige tegenstander zou zijn. Helaas was de voorbereiding naar de wedstrijd toe echter niet waar we op hoopten.

Meerdere speelsters hadden last van griep waardoor deze week wat aanpassingen in de trainingen en wedstrijd plaats moesten vinden. In het voorbereidingsgesprek voorafgaand aan de wedstrijd kwam dan ook het volgende naar voren: geniet ervan, werk hard en als het lukt nog net een tandje harder om elkaar tijdens de wedstrijd te helpen. Dus na een goede yell “MAND!” liepen we richting het veld.

In de eerste set begonnen we met het uitbouwen van een goede voorsprong. Apollo kwam door twee serviceseries gelijk en ging ons daarna voorbij. Het laatste deel van de eerste set was het spannend en kwamen we gelijk tot 24-24 waarna de speelsters van Apollo de laatste benodigde punten scoorden en de eerste set met 24-26 pakten.

De wedstrijd kende een wisselend verloop voor beide teams: waar wij de knop omgezet hadden en de tweede set met 25-23 wonnen hadden we een dipje in de derde set waardoor die met 16-25 naar Apollo 8 ging. In de rust voor de vierde set kwamen we bij elkaar. Nu moet het gebeuren! We besloten alles in te zetten om die vijfsetter af te dwingen en dit lukte. Met een spannende setstand van 25-23 dwongen we de 5e set af, yes!

Ook in de vijfde set waren beide teams aan elkaar gewaagd en bleef het spannend tot het eind. Van 13-13 werd het 14-13 voor ons en door een score vanuit een mooie pipe-aanval pakten wij de 5e set! In de nabespreking direct na de wedstrijd kwam het volgende naar voren: we hebben genoten, ontzettend hard gewerkt en elkaar geholpen, zowel in het veld als aan de kant. Weer twee punten voor ons, MAND!

Uitslag 3-2 (24-26/25-23/16-25/25-23/15-13)

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 1, Foto Jan van den Noort.