Vizier op volleybal

 

Donitas H1 wint afschuwelijke rukwedstrijd

VoV, 20-10-2021. 2:43 uur. Lieve Donitaters, door een allesvernietigende griep is de complete studentenpopulatie in Groningen in de mineur geklapt. Zo sloeg ook in ons team deze mysterieuze ziekte rond, en trainden wij de gehele week op halve (en soms zelfs één derde) kracht. Opvallend genoeg bleef alleen trainer Jaap Romeijn bespaard van gehoest en gekuch en is er nog overwogen om een spelerskaart aan te vragen voor Jaapie voor de wedstrijd tegen de Apollo.

De pot zelf was niet één van onze hoogtepunten dit seizoen, sterker nog, het was een afschuwelijke ruk wedstrijd in vele opzichten. Wij hadden simpelweg geluk dat Apollo op een wonderlijke wijze nog minder voor elkaar bakte dan uw favorieten. Zonder vele woorden vuil te maken kunnen we het samenvatten als; het team met de minste fouten heeft gewonnen (om over open deuren te spreken).

Ook waren er kleine hoogtepuntjes in de wedstrijd. Ondanks zijn gelaat deed vermoeden (hij zag eruit alsof hij een maand lang op z’n buik op de IC had gelegen) speelde de net herstelde Toon van Solkema een prima wedstrijd met mooie service series​. Jesse Sturm en Koen Grob lieten zien elkaar steeds beter te kunnen vinden.

Tot zover dit avontuur in de donkere krochten van de Eerste Divisie. Komende week tegen een stel oud-Donitaters, die dachten uitgeleerd te zijn op de ACLO. Thunder.

gh @ VoV, verslag van Donitas Heren 1.