Lotte Groninger met VC Tirol koploper in Oostenrijk

VoV, 20-10-2021. 2:53 uur. Spelverdeelster Lotte Groninger staat na vier wedstrijden met haar team VC Tirol ongeslagen bovenaan in de Oostenrijkse competitie. Drie keer was er een zege in drie sets en één keer hadden ze vijf sets nodig om als winnaars naar de kleedkamer te gaan.

De serie begon op 25 september met een 0-3 zege uit tegen Union Volleys. Groninger stond alle sets in de basis en droeg 5 punten bij aan de zege. Een vervolg was er op 2 oktober thuis tegen VB NÖ Sokol. Opnieuw was het na drie sets afgelopen, deze keer kwam Lotte tot één gescoord punt.

Op 10 oktober volgde de uitwedstrijd tegen UVC Holding Graz. Dat werd een lastige vijfsetter, waarin met 23-25 een 1-2 voorsprong in sets werd genomen. Maar in de vierde set kon Graz met 28-26 de tiebreak afdwingen, die ze echter met 13-15 verloren. De 76 om 74 eigen score geeft wel aan hoe dicht de teams bij elkaar lagen. Lotte scoorde opnieuw één punt.

En afgelopen 15 oktober was er een riante 3-0 zege tegen TSV Hartberg. De gasten kregen maar 14, 11 en 17 punten per set mee. Lotte droeg 2 punten aan de totaalscore van haar team bij.

Met als resultaat dat ze na vier wedstrijden met 11 punten bovenaan staan. Hun naaste belager heeft één puntje minder.

Na afloop tegen hartberg heerste er een uitgelaten stemming bij de ploeg van Groninger over de nummer 1 positie. Ook al weet men dat het slechts een momentopname is en er nog vele zware wedstrijden zullen volgen en er vele en harde trainingen noodzakelijk zullen zijn om die positie te behouden. We zullen u periodiek op de hoogte houden hoe het verder gaat.

In Frankrijk kwam Paris St. Cloud van Kirsten Knip gisteravond in actie tegen Béziers. De ploeg uit de Lichtstad won met 1-3, drie sets werden met 2 punten verschil in hun voordeel beslecht. De tweede werd ruim verloren. Libero Kirsten Knip had 20 succesvolle pass acties op de opslag van de tegenstander met een goede (57%) en prima (33%) score.

In de eerste set moest Paris een aantal keren een achterstand wegwerken (11-16 16-16, 22-19, 22-23, 24-23) alvorens met 24-26 werd gewonnen. In de tweede set was Béziers de dominerende ploeg (16-7, 21-14) en won met 25-18. In de derde was het weer spannend. De 21-16 werd 21-22 en 24-23 voordat de ploeg van Knip opnieuw de beste finale had en met 24-26 won. In set vier kwam Paris na 7-7 niet meer op achterstand, na 20-24 werd het bij 23-24 nog even spannend voordat de 23-25 de strijd besliste. Paris St. Cloud staat met zes uit drie op de zevende plaats.