Donitas D2 donimeert tegen Sudosa-Desto

VoV, 09-10-2019. 5:51 uur. Afgelopen vrijdag mochten wij onze derde wedstrijd van het seizoen spelen in Assen. We hebben in de voorbereiding al wat balletjes gespeeld met Sudosa – Desto dames 3, echter was dat niet zo’n succes. Dus gingen wij met niet te veel verwachtingen, maar altijd met goede moed richting Assen.

Wout had keurig een vakantie naar Engeland gepland, waardoor hij er niet bij kon zijn. Toch heeft hij als een waardige coach de hele wedstrijd via het DWF meegekeken en ons aangemoedigd via Whatsapp.

Gelukkig hadden we onze Rob meegenomen en gingen we in deze wedstrijd erRob en erover. Ook op deze vrijdagavond hadden we er zin in. De shirtjes lagen op nummer op de bank gesorteerd, de warming up van Rob werd door Eline geleid, de tactieken waren uitgebreid besproken, oftewel we waren er klaar voor.

We begonnen de eerste set met Anke, Renee, Kim, Lieke, Meriek, Wytske en onze libero Annemarie. In het begin van de eerste set ging het gelijk op, maar wij waren nog even extra lang aan het warmdraaien, want vanaf 9-10 voor ons was er geen houden meer aan voor Sudosa: wij donimeerden deze set. We hadden een goede servicedruk en de punten gingen naar onze kant. Op een gegeven moment liep dit uit tot 11-23. Hierna hebben we Sudosa de kans gegeven om nog een paar punten te serveren, maar hebben de set gewonnen met 16-25. Huts!

De tweede set gingen we in met de energie die we hadden gekregen van de eerste set. En dit was terug te zien, want direct vanaf het begin hadden we een lekkere voorsprong. Deze voorsprong werd naarmate de set vorderde steeds groter en we konden vrijuit spelen. Dit deed ieder op zijn eigen manier. Renee stak overal haar klauwen voor. Lieke vloog en schoot alle ballen naar de overkant.
Anke was on fire en vuurde haar ballen als een kanon af op de tegenstanders. Kim heeft laten zien dat er niet voor niets het woord Dijk in haar achternaam staat. Smurf veegde alle ballen van de vloer en legde ze in de handen van onze spelverdeelster. Wytske kon hier vervolgens de blokkering mee wegvegen, waardoor Meriek meerdere malen voor een 1 blok stond en alles binnen de lijnen kon huffen! De set was binnen met maar liefst 14-25.

Nu kwam het aan op de “killing” 3e set. Jill herinnerde er ons aan dat dit een grote valkuil kon worden en dat we extra hard moesten gaan knokken om ook deze set binnen te slepen. We mochten nog niet moe worden en ook niet overmoedig raken. We begonnen scherp aan de set, echter was Sudosa ook niet van plan het hierbij te laten en kwam met 13-11 voor te staan. Rob nam de eerste time-out van onze kant. Er moest wat gebeuren echter gebeurde dit ook niet na de wijze woorden van onze Rob. Dus 5 punten later namen we nog een time-out. Dit keer lag de druk bij ons met een stand van 17-12.

Jill had het nog zo gezegd. Maar het was nog niet te laat om het tij te keren. Punt voor punt knokten we terug. Alle energie en al ons enthousiasme werd in het spel gestopt en we lieten Sudosa zien dat je niet zomaar over ons heen loopt. En jahoor, nu was de time-out aangevraagd door Sudosa, de druk lag weer aan de andere kant van het veld. Nu nog erRob en erover! En dat is precies wat we hebben gedaan met een eindstand van 21-25 ging het set punt naar Donitas. Moker!

Het was tijd voor de laatste set. Het vertrouwen was er. Iris kwam erin om ons te versterken en Sophie heeft haar debuut gemaakt! Soofwie? Sophie! En hoe?! Bij de eerste bal die ze aanraakte, liet ze direct weten dat het menens is en dat ook zij deuken in de vloer kan slaan. Deze set werd net zo spannend als de vorige. We stonden 18-15 achter. Ondanks dat bleef Rob rustig zoals altijd. En terecht, want we kwamen terug en gaven weinig ruimte aan de tegenstander. Wederom werd deze set afgefloten met 21-25, dus vaf punten mee naar Groningen!

Deze wedstrijd hebben we wederom laten zien wat donimeren is en ook dat Wout best op vakantie mag gaan.

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 2. Foto Jan van den Noort.