Donitas D2 verliest stadsderby van Veracles D2

VoV, 04-03-2020. 14:40 uur. 29 februari, dé extra dag van het jaar. Wij mochten eindelijk weer volleyballen. Na twee weken rust te hebben gehad, mochten we weer gaan spelen om de punten. En niet zomaar een wedstrijd. De derby tussen de studenten in Groningen. We moesten tegen Veracles D2. Gelukkig wel op onze eigen tijd, onze eigen zaal en eigen veld, er waren alleen wat verkeerde kleuren om ons heen.

Die verkeerde kleuren zorgde toch wel voor wat spanning in ons team. We begonnen wat gespannen aan de wedstrijd. Maar dat was allemaal geen probleem voor ons. In de eerste set zat het tempo er al lekker in en ramden de ballen lekker op de grond bij de groënen. Toch bleef het de hele set spannend, maar gelukkig konden wij aan het langste eind trekken. De eerste set was binnen met 25-23!

Nou, de spanning was eraf. De eerste set was gewonnen, nu konden we lekker met ons eigen spel door volleyballen. Dit bleek toch een beetje anders…. Passend werden we goed onder druk gehouden, waardoor we niet lekker aan volleyballen toe kwamen. Deze set werd dus helaas verloren met 19-25.

Maar dit laten we niet zomaar gebeuren. Onszelf weer oppakken en die volgende set is voor ons! Wat slimmer spelen en lekker met lef door gaan. Dat lukte gelukkig weer. We pakten de pass weer beter op, konden de ballen weer goed verdelen en kwamen weer aan scoren toe. Deze set was weer voor ons! Gewonnen met 25-17!
2-1 stond het nu. Nog één en we hebben gewonnen.

Op naar die laatste zou je denken. Maar dat zat toch even anders. We begonnen niet scherp aan de vierde set. In het begin al veel eigen fouten, waardoor we al snel tegen een achterstand aan kwamen te kijken. Ook landde onze diagonaal, Anke, na een blokkering helemaal verkeerd waardoor ze geblesseerd raakte aan haar scheen en zeker niet door kon spelen. Gelukkig bleek later in het ziekenhuis dat er geen breuk in zit, maar een tijdje herstellen is wel zeker nodig…. Helaas hebben we het ook hierna niet meer op kunnen pakken. Door nog wat mooie serve-series tegen, hebben we deze set met 16-25 verloren. Ja, meer kan ik er ook niet van maken.

Helaas onze voorsprong dus niet benut. Het werd een vijfsetter. En ja wat zal ik daar nou over zeggen…. We zijn in de 5de set niet meer aan ons eigen spel toegekomen. We kregen de pass niet meer onder controle en hebben deze set dan ook met 7-15 verloren.

Dat was het dan, 2-3 verloren van Veracles. Dat is even balen. Maar goed, dat mag het weekend natuurlijk niet verpesten. Zondag hebben veel van ons team even laten zien dat volleybal zowel een team- als een familie-sport is. Zondag was namelijk het familie-toernooi! Waar onze eigen coach, Wout Bodewes, nog heeft gewonnen samen met zijn moeder!

Nu maar weer hard trainen en op naar volgende week. Dan mogen we namelijk weer op onze eigen Aclo spelen, maar helaas nu wel een andere tijd en andere zaal. We spelen zaterdag, 7 maart, om 14:00 in de Hg-hal tegen VC Zwolle D3. Zwolle staat al een tijdje ruim op de eerste plek, dus het belooft een moeilijke, maar ook mooie wedstrijd te worden. We gaan er alles aan doen om als ‘underdog’ de punten in Groningen te laten.
Maar daar kunnen we jullie hulp natuurlijk heel goed bij gebruiken. Dus neem alle familie en vrienden weer mee naar de Aclo en help ons mee die punten te pakken! Tot zaterdag!

gh @ VoV, verslag van ADD Safety & Security Donitas D2. Foto Jan van den Noort.