Donitas D3 haalt alles uit de contributie

VoV, 01-10-2020. 18:13 uur. De ene na de andere wedstrijd werd gecanceld omdat tegenstanders een coronageval in het team hadden of simpelweg niet naar Groningen durfden te komen. Emmen ’95 wilde gelukkig wel gewoon een potje spelen, dus om 12:00 uur stonden wij fris en fruitig aan de zijlijn. Ja, u leest het goed, 12:00 uur in plaats van 14:30 uur. Dit betekende ineens dat de wekker ging op zaterdagochtend, wat niet iedereen kon waarderen. Maar bekijk het van de positieve kant: eerder spelen betekent eerder zuipen.

We begonnen de wedstrijd enigszins matig want we waren nog niet helemaal wakker. Dit is niets nieuws voor Dames 3: waar Heren 8 ooit de dranktrein heeft geïntroduceerd, zijn wij zelf meer een dieseltrein. We kunnen best wel wat, maar moeten vaak even een setje (of twee) op gang komen.. Zelfs Nikki, normaal gesproken luid en duidelijk aanwezig, stond nog niet helemaal op te letten, met als resultaat dat Rianne na drie punten al een bal in d’r oog ketste. Bij nadere inspectie van het oog werd geconcludeerd dat Nikki haar lens gelukkig niet was verloren, want die zag je nog zitten.

Klein detail: Nikki draagt helemaal geen lenzen. Met één oog en een beetje hoofdpijn kon ze gelukkig nog prima verder spelen. Het codewoord voor de rest wedstrijd was variatie in de aanval. Helaas werd dit verkeerd opgevat en varieerden we voornamelijk in onze foutenlast. Een ketser hier, een servicefout daar, een balletje in het net, en ineens was het 17-25 voor Emmen ‘95.

De tweede set ging al een stuk beter. De pass lag lekker, er werd meer gecommuniceerd en we leken onze schwung, zij het met enige twijfel, te hebben gevonden. Bij 24-21 was diezelfde schwung ineens toch weer foetsie. Twee ballen onderin het net, twee ketsers en een bal tegen de muur en ineens was Emmen ’95 er met de set vandoor.

We lieten onze koppen echter niet hangen en wisten in de derde set onze weer draai te vinden. Deze keer maakten we het wél af en we pakten de set met 25-21.

Over de vierde set kunnen we kort zijn. De ene servicefout na de andere servicefout vloog je om de oren. Gelukkig maakte Emmen ’95 net drie servicefouten meer dus we pakten de set en gingen, jawel, alwéér voor die vijfde set. Nogmaals alles uit die contributie halen! Helaas was ook in de laatste set de schwung ver te zoeken. We liepen weer achter de feiten aan en de set ging met 10-15 naar Emmen ’95. De derde helft (zesde set?) hebben we overigens beter gedaan. De spelletjestas is goed ingewijd en we zijn inmiddels zelfs op TikTok te vinden, influencers die we zijn..

Helaas was dit de laatste wedstrijd voor Githe, die ons helaas gaat verlaten voor ADD Safety&Security Donitas Dames 2.. We gaan haar imitaties van Jolke ontzettend missen maar wensen haar veel succes!

Volgende week spelen we om 18:30 uur in Hoogeveen tegen Olhaco, mits Rutte dit natuurlijk toelaat. Wil je nou niets missen van het leukste team van de Tweede Divisie? Volg ons dan op Facebook (Hemingway’s Donitas Dames 3) of Insta (@donitasdames3)!

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 3. Foto Jan van den Noort.